Prophix este o periuţă de dinţi inteligentă care filmează în interiorul gurii

06.06.2016
Prophix este o periuţă de dinţi inteligentă care filmează în interiorul gurii
Potrivit American Dental Association, periuţele electrice sunt mai eficiente la curăţarea dinţilor decât cele normale. Dar chiar şi cu acestea, oamenii pot neglija anumite zone ale danturii. Firma Onvi speră să rezolve această problemă prin montarea unei camere care filmează interiorul gurii utilizatorului atunci când acesta se spală pe dinţi. 
 
Citeşte şi: Această periuţă de dinţi inteligentă le arată utilizatorilor zonele din gură care au nevoie de mai multă atenţie
 
Conform datelor Oral-B, 80% dintre oameni nu periază suficient de bine cel puţin o parte a danturii, iar 60% nu periază deloc molarii din spate. Mai mult, deşi dentiştii recomandă sesiuni de periaj de cel puţin două minute, media este de aproximativ 45 de secunde.
 
 
Periuţa inteligentă Prophix dispune de aplicaţie dedicată şi transmite pe smartphone un stream video live din interiorul gurii. Camera de pe dispozitiv filmează la calitate Full HD (1.080p). În cutie mai sunt diverse capete şi o mică oglindă. Periuţa poate face şi poze la locurile care par afectate de carii sau tartru, astfel încât utilizatorul să le poată arăta dentistului.  
 
Periuţa inteligentă a celor de la Onvi nu este ieftină şi costă 400 de dolari. Preţul este dublu comparativ cu cel al unor alte modele inteligente existente pe piaţă, precum Sonicare FlexCare Platinum sau Oral-B 7000 SmartSeries.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult