Pure.Charger este un dispozitiv care permite încărcarea în siguranţă a unui smartphone la un port USB dintr-un spaţiu public

22.06.2016
Au fost cazuri în care în spatele unor porturi USB pentru încărcarea telefoanelor montate în spaţii publice au fost instalate de către hackeri mici computere, iar datele sau terminalele utilizatorilor au fost compromise. Cu gândul la cei care călătoresc mult şi sunt nevoiţi ca din când în când să îşi încarce dispozitivele mobile şi în locuri publice, Kaspersky Lab a lansat, pe platforma de crowdfunding Kickstarter, Pure.Charger. 
 
Citeşte şi: Western Digital a lansat un hard disk wireless pentru backup-uri în mişcare
 
Acesta este un dispozitiv care acţionează ca un filtru între smartphone şi portul USB la care este conectat. Dispozitivul are dimensiunile unui stick USB şi dispune de un ecran tactil prin intermediul căruia utilizatorul poate interacţiona cu el – pentru a activa sau dezactiva transferul de date. Cu setările implicite, Pure.Charger permite doar transferul de energie prin cablu. În cazul în care se încearcă un transfer de date, utilizatorul este notificat. Acesta poate alege să permită transferul sau să îl blocheze printr-o apăsare de buton pe ecran. 
 
Pure.Charger dispune şi de un stabilizator de voltaj, care are rolul de a proteja dispozitivul mobil în cazul în care pe linia de curent electric apare o creştere bruscă a voltajului. 
 
 
Dispozitivul, care este un computer în miniatură (are procesor, memorie RAM, memorie Flash şi modul Bluetooth), dispune şi de propria aplicaţie. Prin intermediul acesteia poate fi monitorizat procesul de încărcare şi văzute diverse informaţii, precum: sănătatea bateriei, cât mai durează încărcarea ş.a. De asemenea, există şi un program de loialitate. De fiecare dată când îşi încarcă telefonul folosind Pure.Charger, utilizatorul primeşte puncte care pot fi schimbate cu beneficii dintr-un magazin online în care sunt oferite servicii şi produse ale Kaspersky şi partenerilor companiei. Atunci când nu este folosit pentru încărcarea unui smartphone sau tablete, Pure.Charger poate fi utilizat ca stick USB. 
 
Sunt disponibile versiuni Pure.Charger de 16 GB şi 32 GB, la preţurile de 30 de dolari, respectiv 40 de dolari. Versiuna fără memorie Flash costă 30 de dolari. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult