QCY T1C Mini – căşti bluetooth cu adevărat wireless la un preţ atractiv [REVIEW]

22.12.2018
QCY T1C Mini - căşti bluetooth cu adevărat wireless la un preţ atractiv [REVIEW]

Deşi sunt livrate de un producător asiatic anonim în pieţele europene, căştile QCY T1C Mini ar putea fi la fel de bine semnate de un brand premium, confortul în utilizare şi calitatea audiţiei depăşind aşteptările pentru un produs din gama de buget.

Prezentare

Prezentate într-o cutiuţă ce pentru transport care include acumulator propriu, căştile QCY T1C Mini sunt mereu încărcate şi gata de folosire, acumulatorii instalaţi separat în fiecare cască susţinând până la 4 ore de redare continuă la audiţia de muzică, sau 16 ore de folosire în modul stand-by, la preluarea apelurilor telefonice. Pornind de la ideea că majoritatea utilizatorilor nu le vor folosi încontinuu, soluţia găsită este un bun compromis pentru obţinerea unui design compact şi greutate cât mai redusă a căştilor.

Pachetul include trei seturi de perniţe cu membrană de cauciuc. Cu diametre diferite, acestea pot fi schimbate cu uşurinţă pentru obţinerea unei potriviri cât mai bune cu forma anatomică a urechii, rezultând nu doar o fixare fermă a căştilor care nu vor cădea în timpul sesiunilor de alergare, cât şi redarea mai convingătoare a efectelor de bass din melodiile preferate.

Căşti de tip intra-auricular, QCY T1C Mini se bazează exclusiv pe fixare în urechi şi nu includ accesorii pentru sprijinirea sau agăţarea de pavilionul urechii. Din fericire asta nu constituie o problemă, căştile fiind suficient de uşoare şi compacte pentru a nu „zbura” din urechi în timpul mişcărilor bruşte.

La fel ca nişte dopuri pentru urechi, căştile QCY T1C Mini asigură etanşare perfectă folosind pernuţele din dotare, scopul fiind maximizarea presiunii acustice indusă de difuzoarele miniaturale. Alegând setul potrivit de pernuţe pentru urechi, putem obţine o fonoizolare decentă a zgomotelor ambiante, chiar dacă nu la fel de bună ca la folosirea unui set de căşti prevăzute cu tehnologie noise-canceling.

Înzestrate cu un procesor audio de generaţie recentă, căştile QCY T1C Mini suportă standardul Bluetooth 5.0, mai eficient din punct de vedere al consumului de energie. Fără fir care să conecteze cele două căşti, acestea se auto-conectează şi sincronizează la fiecare utilizare, oferind audiţie stereo. Interesant este că fiecare cască dispune de propriul microfon, făcând posibilă desfăşurarea apelurilor de voce în modul stereo bidirecţional. Iar dacă dorim să nu fim deconectaţi de zgomotele ambiante (spre exemplu, în timp ce conducem autovehicule), putem lăsa casca pentru urechea stângă în cutiuţa pentru transport. Casca pentru urechea dreaptă va funcţiona în modul mono, atât la audiţia de muzică dar şi la preluarea apelurilor telefonice.

Experienţa în utilizare

Foarte uşoare şi lipsite fire care să atârne de ureche, căştile QCY T1C Mini sunt genul de accesoriu pe care uiţi că îl porţi. Asta poate fi o problemă dacă una dintre căşti îţi cade fără să observi, găsirea unor „doape” negre pierdute pe stradă fiind puţin probabilă.

Chiar dacă nu include capac de protecţie, cutiuţa pentru transport este sigur de folosit, căştile fiind ţinute în poziţia pentru încărcare cu ajutorul unor magneţi puternici. Totuşi, nu m-aş baza prea mult pe protecţia la apă promisă de producător, construcţia bine îmbinată protejând cel mult de stropire accidentală.

În ce priveşte audiţia oferită, căştile QCY T1C Mini reuşesc să lase o impresie bună. Volumul sonor este suficient de puternic fără a induce distorsiuni la nivelul maxim, bass-ul este echilibrat iar frecvenţele înalte sunt clar definite. Totuşi, cei care aşteaptă să aibă parte de o experienţă Hi-Fi comparabilă folosirii unor căşti de nivel premium nu vor fi prea impresionaţi de sunetul redat prin conexiune bluetooth, compresia digitală inducând mici distorsiuni în zona frecvenţelor înalte.

Convorbirile se aud clar pentru ambii participanţi la discuţie, însă vocea auzită prin casca audio nu este chiar la claritate HD, compresia folosită de căştile QCY T1C Mini în modul hands-free fiind inferioară celei disponibilă la audiţia de muzică.

Dependentă şi de volumul sonor, durata de utilizare oscilează între două şi patru ore de folosire continuă. Odată descărcate, căştile nu trebuie decât aşezate în cutiuţa pentru transport, al cărei acumulator este suficient pentru aproximativ două zile de folosire intermitentă. Încărcarea completă durează aproximativ 80 de minute şi nu depinde de folosirea unui cablu separat, cu condiţia să ne reamintim să alimentăm şi adaptorul de buzunar atunci când avem în preajmă un port USB liber sau încărcător pentru telefon.

Concluzie

Cu preţ de 19.99 dolari, căştile QCY T1C Mini au un raport preţ/performanţă imbatabil. Sigur, autonomia bateriei per ciclu de utilizare putea fi un pic mai mare, dar mulţumită sistemului de încărcare portabil nu vom resimţi asta ca pe un dezavantaj major. Audiţia este de bună calitate, iar modul hands-free rezolvă şi problema preluării apelurilor în momentele când ne aflăm la volan.

Ca soluţie low-cost pentru înlocuirea căştilor cu fir, QCY T1C Mini sunt o alegere demnă de toată atenţia, singurul risc pentru a fi dezamăgiţi reprezentând pierderea acestora într-un moment de neatenţie.

Căştile QCY T1C Mini Wireless au fost primite pentru testare din partea magazinului www.gearbest.com, de unde pot fi achiziţionate la preţul de 19.99 dolari.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult