Redmi Buds 3 Pro review: căști „cinstite” cu ANC și încărcare wireless la preț de buget

17.09.2021
Redmi Buds 3 Pro review: căști „cinstite” cu ANC și încărcare wireless la preț de buget

Piața de căști true wireless devine din ce în ce mai aglomerată și este foarte greu să te hotărăști să cumperi un model, întrucât toate au început să ofere cam aceleași capabilități la aceleași praguri de preț. Brandul Redmi de la Xiaomi este întotdeauna adresat celor care își doresc cele mai performante produse pentru bugetul pe care îl au, iar noile căști Redmi Buds 3 Pro par să ofere exact asta: performanță cât mai bună pentru niște căști de sub 300 de lei.

Redmi Buds 3 Pro nu copiază alte branduri la nivel de design

Spre diferență de multe dintre căștile true wireless din ultima perioadă, care încearcă să „copieze” design-ul AirPods sau AirPods Pro de la Apple, Xiaomi a ales pentru Redmi Buds 3 Pro o formă ceva mai puțin „convențională”. Cutia, cel puțin, are o formă ovală cu o textură mată, aderentă.  Asta înseamnă că nu va strânge zgârieturi fine pe suprafață în timp și va fi mai ușor de scos din buzunar, fără să alunece.

Redmi Buds 3 Pro case

Căștile, în schimb, sunt surprinzătoare, la prima vedere. La exterior, acestea au suprafețe foarte lucioase din plastic, care reflectă lumina într-un mod foarte interesant. Seamănă mai degrabă cu bijuterii decorate cu pietre prețioase. Nu cred că este genul de „look” pe care îl caută majoritatea bărbaților, dar probabil că ediția de culoare albă a fost realizată mai degrabă pentru persoane de gen feminin. Există și o variantă neagră care iese mai puțin în evidență.

Construcția cutiei și căștilor pare să fie solidă, comparabilă cu cea a altor căști chiar mai scumpe de pe piață. În pachet vine și un cablu de încărcare USB-C, alături de trei perechi de vârfuri de silicon pentru căști. Astfel, aceasta este una dintre puținele perechi de căști care vine cu patru astfel de perechi, dintre care cele medii sunt de două ori. Măcar ai rezerve dacă pierzi vreuna pe parcurs.

Redmi Buds 3 Pro buds front

Căștile sunt fixate magnetic în cutia de încărcare, dar inițial mi-a fost greu să îmi dau seama cum se introduc în ureche. Partea lucioasă trebuie să vină în partea de sus, fixându-se confortabil în cartilagiul urechii.

Conectarea este simplă, dar experiența de utilizare nu este personalizabilă

Spre surprinderea mea, căștile Redmi Buds 3 Pro nu necesită aplicații separate și nici nu oferă opțiuni de configurare. Doar pe telefoane Xiaomi cu MIUI permite conectare rapidă fără accesarea meniului Bluetooth, asemeni căștilor de la Samsung care funcționează similar pe telefoane Galaxy, sau AirPods pe iPhone.

Redmi Buds 3 Pro accessories

Conectarea este astfel una clasică: deschizi prima dată cutia, conectezi căștile la telefon din meniul Bluetooth și apoi le poți folosi fără probleme, direct. Din păcate, asta înseamnă și că nu poți personaliza nimic în funcționarea lor. Nu ai un egalizator de sunet, nu ai scurtături configurabile și nici o metodă rapidă de a verifica nivelul bateriei dacă nu folosești un telefon Xiaomi. Cele produse de companie arată nivelul de încărcare pe ecran atunci când deschizi cutia căștilor lângă ele.

Ceva ce nu vezi pe toate perechile de căști este faptul că pot fi conectate simultan la două dispozitive. Dacă pui căștile în modul pairing din nou, după ce le-ai conectat la un dispozitiv, le vei putea folosi în paralel pe cele două dispozitive, fără să le deconectezi de la unul dintre ele.

Redmi Buds 3 Pro buds back

Scurtăturile sunt simple și sunt valabile pentru ambele căști: două atingeri pentru play/pauză în timpul ascultării de muzică sau pentru preluarea de apeluri, sau trei atingeri pentru următoarea melodie sau respingerea apelului. Pentru trecerea de la modul Transparență la ANC (anularea zgomotului ambiental), trebuie să apeși lung pe oricare dintre căști.

Căștile Redmi Buds 3 Pro înlocuiesc cu succes orice căști ieftine cu fir

Da, pentru sub 300 de lei, Redmi Buds 3 Pro oferă anulare a zgomotului ambiental activă. Iar experiența în utilizare este decentă, chiar dacă nu la fel de performantă precum cea de pe căștile semnificativ mai scumpe. Pentru zgomote repetabile precum un aer condiționat sau ventilatoarele unui computer, tehnologia Xiaomi își face treaba foarte bine în limita a 35 db. Zgomotele mai puternice nu vor fi eliminate.

Mi se pare ciudat însă faptul că aceste căști au doar mod transparență sau doar mod ANC. Nu există un mod prin care să blochezi sunetele din exterior pasiv, microfoanele fiind în permanență pornite în modul „transparență”. Măcar sunetul în acest mod este natural și nu trebuie să scoți căștile din urechi atunci când vorbești cu cineva. Mai mult, pentru niște căști ieftine, faptul că opresc redarea atunci când le scoți din urechi este binevenit.

Redmi Buds 3 Pro case open

Forma mi s-a părut ciudată inițial, însă cei care au mai folosit căști de acest gen de la Xiaomi o vor recunoaște imediat. Mi s-au părut confortabile în utilizare, putând sta în urechi pentru câteva ore fără să fie deranjante. Xiaomi spune că autonomia este de aproximativ 4 ore, dar nu am avut niciodată nevoie să ascult continuu pentru perioade așa de lungi. Cert este că nu s-au consumat niciodată complet în utilizare.

Calitatea sunetului redat nu este nici pe departe la un nivel de căști premium, însă nu este nici groaznic. Probabil că majoritatea celor care ascultau oricum muzică la căști cu fir care veneau în pachetul telefonului vor fi foarte mulțumiți de aceste căști. Iar volumul maxim este destul de înalt pentru a acoperi sunetele din exterior, chiar și fără ANC.

Un alt lucru care m-a surprins complet la aceste căști este faptul că beneficiază de încărcare wireless. Astfel, le poți încărca direct de la un telefon cu încărcare wireless bilaterală sau pe un încărcător obișnuit. Poziționarea lor fix pe zona de încărcare este puțin mai complicată, întrucât bobina din cutia de încărcare nu este plasată pe centru, ci doar puțin deasupra logo-ului Redmi.

Concluzii

Redmi Buds 3 Pro este o  pereche de căști „cinstită”, care vine pe piață la un preț accesibil și nu ridică prea multe pretenții. Vine la pachet cu tehnologii de top precum ANC și încărcare wireless, dar nu se complică cu aplicații complexe de configurare sau alte funcții mai „excentrice”. Cu siguranță, cea mai bună experiență de utilizare alături de Buds 3 Pro o veți avea alături de un telefon Xiaomi, dar și dacă aveți un iPhone (așa cum le-am testat eu), sau alt telefon cu Android, aceste căști vor satisface nevoile de bază de ascultare de muzică pe stradă sau la birou cu liniște (aproape) deplină în jur.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult