Reolink Argus PT – cameră video wireless pentru exteriorul locuinţei (REVIEW)

28.08.2020
Reolink Argus PT - cameră video wireless pentru exteriorul locuinţei (REVIEW)

Potrivită pentru supravegherea curții sau a locului de parcare, Reolink Argus PT poate fi amplasată oriunde este soare pentru încărcarea bateriei interne și rețea Wi-Fi pentru conectare la internet. Prevăzută cu funcție Pan & Tilt, camera poate fi rotită în aproape orice direcție folosind aplicația pentru smartphone, urmărind transmisiunea video în timp real sau consultând înregistrările automate salvate în memoria internă.

Prevăzută cu un acumulator de 6500 mAh ce oferă până la două săptămâni de autonomie, Reolink Argus PT necesită doar înşurubarea suportului pentru instalare într-o locaţie cu vizibilitate şi aflată în raza de acţiune a reţelei Wi-Fi. Dispozitivul poate fi conectat fie la panoul solar disponibil ca accesoriu separat, obţinând autonomie practic nelimitată prin încărcarea zilnică la soare, sau alimentat prin cablu USB folosind un adaptor AC sau powerbank extern (achiziționate separat).

Reolink, Argus PT dispune de funcţie pentru detectarea mişcării şi poate înregistra evenimentele detectate pe card microSD, ba chiar trimite alerte instant aplicaţiei pentru smartphone. Clipurile salvate sunt organizate în ordine cronologică şi sunt păstrate pe o durată destul de mare de timp, direct proporţională cu mărimea cardului de memorie folosit (max 64GB). Secvenţele care prezintă interes pot fi descărcate pe telefonul mobil folosind conexiunea wireless.

Argus PT permite vizionarea în timp real a fluxului video, redat cu sunet la rezoluţia 1080p şi 15 cadre pe secundă. Dispozitivul include până şi un difuzor pe care îl putem folosi pentru a reda alerte audio personalizate, atunci când în obiectivul supravegheat este detectată mișcare.

Optimizată pentru condiţii de luminozitate redusă, Argus PT poate filma color chiar şi folosind iluminatul stradal, iar în întuneric total se bazează pe proiectorul infraroşu integrat, cu rază de acţiune de până la 10 metri. Lentilele cu unghi de vizibilitate de 105° cuprind cam tot ce se întâmplă în zona aleasă pentru observaţie, fără a fi nevoie să instalezi camera prea aproape.

Pachetul include un suport pentru perete care se fixează cu șuruburi, mecanismul fiind conceput pentru a nu obstrucționa câmpul de vizibilitate în nicio direcţie. Acumulatorul de este de tip clip-on şi poate fi detașat cu ușurință, spre exemplu pentru a fi înlocuit cu o piesă de schimb.

Cum folosești camera Reolink Argus PT

Camera video se poate conecta la rețele Wi-Fi din banda de 2.4GHz, devenind astfel accesibilă de oriunde avem la dispoziţie o conexiune la internet. Configurarea iniţială se face cu aplicaţia Reolink, scanând codul imprimat pe spatele camerei video folosind camera telefonului mobil. Introducem datele de acces (user şi parola reţelei Wi-Fi) în aplicaţia pentru smartphone, iar aceasta va genera un cod QR direct pe ecranul telefonului. Procesul se încheie arătând codul generat în faţa camerei de supraveghere deja pornită, care va folosi aceste informaţii pentru a se conecta la reţeaua Wi-Fi. Tot din aplicaţie dăm un nume camerei video (ex. garaj1) şi setăm o parolă sigură care va fi cerută doar atunci când adăugăm prima dată camera video în aplicaţia de mobil (ex. pe alt telefon).

Păstrarea înregistrărilor video în  memoria camerei video poate fi o decizie proastă, dacă hoţul pătruns în zona obiectivului supravegheat decide să fure/distrugă camera video pentru a elimina dovezile. Pentru a elimina acest risc, Reolink pune la dispoziţie serviciul Reolink Cloud (disponibil contracost), care oferă stocarea pe un server securizat a clipurilor video.

Argus PT beneficiază de certificare IP64 şi poate fi amplasată fără probleme în spaţii deschise, fiind practic imună la praf şi ploaie. Pentru a garanta longevitatea acumulatorului şi buna funcţionare pe termen lung, producătorul recomandă respectarea unui regim de temperatură între -10°C şi +55°C.

Disponibil ca accesoriu opţional, panoul solar de mici dimensiuni are prevăzut manşon din cauciuc în jurul conectorului micro-USB şi un cablu destul de lung, uşurând amplasarea într-o zonă cu mai bună expunere la soare.

Experienţa în utilizare

În teorie, simplu de configurat, Reolink Argus PT nu s-a împăcat deloc cu ecranul telefonului mobil, codul QR generat pentru conectarea camerei de supraveghere la reţeaua Wi-Fi fiind recunoscut doar după ce a fost imprimat pe o coală de hârtie A4.

Odată trecut peste acest obstacol, experienţa avută cu aplicaţia Reolink nu pune probleme, singurul aspect de reproşat fiind timpul cam mare de aşteptare pentru conectarea la stream-ul video live, atunci când folosești conexiunea de date mobile a telefonului.

Colecţia de înregistrări generate la activarea senzorului de mişcare este uşor de parcurs şi nu lipsesc opţiunile pentru descărcarea pe telefon şi obţinerea de poze.

Funcția Pan & Tilt își face bine treaba, permițând rotirea camerei video în practic orice direcție. Sigurul neajuns este o mică întârziere între aplicarea comenzii și observarea rezultatului pe ecran, însă poți compensa pentru asta ajustând în pași mici direcția camerei.

Sensibilitatea funcţiei de detectare a mişcării este ajustabilă. Opţional, putem seta emiterea unei alerte sonore asemănătoare sistemelor de securitate profesionale, însă volumul sonor nu va speria pe nimeni. Mai folositoare este trimiterea de alerte email, informând despre evenimentele apărute sau eventuala descărcare a acumulatorului.

Ajutată de rezoluţia 1080p, claritatea înregistrărilor este destul de bună, chiar dacă sensibilitatea la filmare pe timp de noapte nu este la nivelul unora dintre soluţiile de top. Proiectorul infraroşu este util pentru filmarea în întuneric total până la distanța de aproximativ 10 metri, dar nu va cuprinde toată curtea din faţa casei dacă nu există şi alte surse de lumină prin preajmă.

Un minus important este şi lipsa funcţiei de înregistrare continuă, camera Argus PT fiind limitată la secvenţe de câteva secunde, declanşate la detectarea mişcărilor în cadru. Totuşi, cei care doresc să observe stream-ul live video de pe telefonul mobil pot face asta oricât doresc, singura constrângere fiind autonomia bateriei (a camerei video sau telefonul mobil) şi traficul de date generat prin conexiunea la internet.

În testele desfăşurate, autonomia oferită de acumulatorul cu o capacitate de 6500 mAh a fost de peste 14 zile.

Concluzie

Relativ ieftină şi complet wireless, Reolink Argus PT este o soluţie interesantă pentru supravegherea video a perimetrului locuinţei sau locul de parcarea aflat în imediata apropiere. Combinația între acumulator propriu și panoul solar evită complicațiile cu amplasarea de cabluri pe exteriorul clădirii, iar funcţia de rotire Pan & Tilt asigură că putem observa întreaga zonă folosind un singur dispozitiv.

Funția de detecţie a mişcării cu salvarea automată a evenimentelor în clipuri video scurte ne scuteşte de verificarea a sute de ore de înregistrări. Foarte ușor de administrat cu ajutorul aplicației de mobil, Argus PT are marele avantaj de a nu necesita dispozitive suplimentare pentru centralizarea înregistrărilor, fiind o soluție complet autonomă/

Camera video Reolink Argus PT poate fi comandată direct de pe site-ul producătorului la preţul de 139.49 euro per bucată, cu livrare rapidă și gratuită pe teritoriul UE. Disponibil separat, panou solar poate fi comandat la prețul de 29.99 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video