Samsung brevetează cureaua Galaxy Watch cu încărcare solară

29.09.2021
Samsung brevetează cureaua Galaxy Watch cu încărcare solară

Samsung a brevetat o inovație care ar putea spori autonomia viitoarelor modele Galaxy Watch, folosind încărcare solară.

Deși crearea unui smartwatch cu autonomie crescută a bateriei nu este chiar imposibilă, procesul implică multe compromisuri pe partea de funcționalitate, concurența dintre producători impunând un echilibru precar între dotările cât mai avansate și autonomia bateriei. Deși există modalități de a reduce consumul de baterie apelând la procesoare secundare cu eficiență energetică ridicată sau afișaje cu putere redusă, ar fi totuși mai bine dacă dispozitivele nu ar trebui să fie reîncărcate în fiecare zi.

galaxy watch încărcare solară
foto: letsgodigital.org

Pornind de la ideea că un smartwatch este solicitat mai mult în timpul activităților desfășurate în aer liber, Samsung speră să amelioreze descărcarea bateriei transformând banala curea pentru mână într-o sursă auxiliară de energie. Mai mult decât un accesoriu de modă, cureaua prevăzută cu celule fotovoltaice de înaltă eficiență ar urma să încarce acumulatorul Li-Ion folosind lumina ambiantă disponibilă, beneficiind însă mai mult de expunerea directă la soare. Pentru și mai bune rezultate, cureaua ar putea conține și un număr de acumulatori miniaturali  pentru înmagazinarea energiei captate de la soare, respectiv suplimentarea capacității oferită de acumulatorul principal.

Deși reprezintă o abordare diametral opusă noțiunii de încărcare rapidă, opțiunea unui sistem pentru încărcare solară mai lent dar complet autonom nu poate fi decât un lucru bun pentru viitoarele modele Galaxy Watch. Rămâne, desigur, problema costurilor. Dacă Samsung decide să o producă, noul tip de curea va fi cel mai probabil oferită ca accesoriu opțional.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult