Samsung Gear S2, smartwatch-ul momentului, prezentat la IFA

04.09.2015

Samsung a prezentat în detaliu la IFA 2015 noul său ceas inteligent Gear S2. Ştiam deja că acesta vine în două variante, Gear S2 şi Gear S2 Classic, cât şi cu sau fără 3G prin intermediul unei cartel e-SIM, însă nu erau clare detaliile despre capabilităţile sale.

Gear S2 este realizat din oţel inoxidabil şi este protejat de sticlă rezistentă la zgârieturi. Iar brăţările nu sunt într-un format proprietar. Orice brăţară standard de ceas poate fi folosită pe noul smartwatch Samsung, compania oferind propriile sale modele.

Samsung Gear S2 prezentat la IFA 2015

Interfaţa noului Tizen OS integrat în Gear S2 se numeşte Circular UX şi este controlat aproape exclusiv prin intermediul inelului metalic din jurul display-ului. Pentru a asigura un control precis, Samsung a adăugat un sistem mecanic, fiecare mişcare a inelului oferind un click satisfăcător. Navigarea prin meniuri este asistată de butoanele Back şi Home, poziţionate pe lateralele ceasului, asemeni unui smartphone. Pentru prima data pe un smartwatch, Samsung a introdus un mod de funcţionare limitat, Power Saving, în care toate funcţiile sunt încă disponibile, iar conţinutul este afişat în alb-negru. Samsung laudă timpul de încărcare scăzut al acumulatorului, mai ales că procesul este realizat folosind un dispozitiv wireless magnetic.

Interfaţa lui Gear S2 este realizată în jurul inelului rotativ şi se numeşte Circular UX

Cei care doresc să îşi personalizeze ceasul vor avea acces la o selecţie mare de modele de afişare a orei (câteva dintre ele fiind realizate cu ajutorul artistului Alessandro Mendini), cât şi posibilitatea de a descărca noi modele de pe magazinul dedicat. În cazul în care acestea nu sunt de ajuns, Samsung oferă şi posibilitatea de a realiza propriile variante. Utilizatorii pot modifica indicatoarele, adăuga widget-uri şi schimba culorile interfeţei.

Au fost prezentate câteva aplicaţii precum cea pentru fitness proprietară, care oferă statistici în timp real, cât şi Nike+ care poate compara performanţele cu cele ale prietenilor. Samsung Pay va fi disponibil prin intermediul NFC, iar companii precum Twitter şi Uber au fost confirmate ca parteneri pentru realizarea de aplicaţii dedicate lui Gear S2.

Uber este una dintre primele aplicaţii confirmate pentru Gear S2

Probabil cea mai importantă informaţie legată de software-ul lui Samsung Gear S2 este confirmarea compatibilităţii cu alte dispozitive cu Android care nu sunt realizate de companie. Cerinţele tehnice nu sunt exagerate, fiind necesar doar ca telefonul să ruleze minim Android 4.4 şi să includă cel puţin 1,5 GB memorie RAM.

Varianta cu 3G va fi disponibilă doar în câteva pieţe, în mare parte din cauza utilizării standardului e-SIM, care nu este încă disponibil de la toţi operatorii de telefonie. Versiunile cu WiFi vor fi disponibile în toate pieţele importante. Lansarea va avea loc în luna octombrie, la o dată încă nespecificată, iar preţul încă nu a fost anunţat.

Samsung Gear S2 este compatibil cu toate smartphone-urile Android care ating sau depăşesc specificaţiile tehnice din imagine

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult