Samsung porneste Simband open beta pentru dezvoltatori

14.11.2014
Samsung porneste Simband open beta pentru dezvoltatori

Samsung a prezentat în luna mai un prototip de ceas inteligent mult mai avansat decât ce urma să ajungă pe piaţă sub branding-ul Android Wear. Acesta se numea Simband şi promitea senzori de generaţie nouă, care alături de un software proprietar (SAMIIO), promitea să revoluţioneze monitorizarea utilizatorilor. Deşi nu este gata să lanseze un asemenea produs, Samsung a oferit mai multe detalii despre noul accesoriu şi îl oferă mai multor dezvoltatori de aplicaţii într-un program „open beta”.

Simband arată ca un smartwatch Galaxy Gear S, însă include un hardware foarte diferit, cât şi un software pe măsură. Dezvoltatorii de aplicaţii de fitness pot acum să intre în posesia unui astel de dispozitiv pentru a realiza noi aplicaţii care să ajute utilizatorii să îşi cunoască starea fizică şi să îşi poată îmbunătăţi sănătatea.

Deşi Simband nu poate să comunice cu un smartphone, nu pote să iniţieze apeluri sau să ajute la tastarea de mesaje text, acesta poate să scaneze corpul utilizatorilor cu senzori nemaivăzuţi pe dispozitive mobile. Există un senzor pentru electrocardiograme, care monitorizează bătăile inimii pentru a descoperi probleme precum aritmii şi poate atenţiona utilizatorii de posibile atacuri de cord. De asemenea, un senzor de impedanţă bioelectrică poate să ofere informaţii despre întregul corp prin intermediul unor impulsuri electrice.

Senzorul PPG şi accelerometrul sunt probabil cele mai puţin impresionante componente, întrucât se găsesc şi pe alte dispozitive şi pot oferi informaţii despre pulsul şi presiunea sângelui utilizatorului, cât şi despre mişcarea lui. În schimb, există un senzor pentru măsurarea temperaturii corpului la nivelul pielii, cât şi un senzor GSR, care poate să primească informaţii măsurând nivelul de transpiraţie, care poate ajuta în cadrul unor aplicaţii de fitness.

Fiind doar un simplu prototip, Samsung nu vorbeşte despre disponibilitatea pentru publicul larg sau despre preţ. Varianta finală a lui Simband ar putea fi foarte diferită, iar includerea tuturor acestor senzori nu este garantată. Interesant este faptul că Samsung pare să ofere dezvoltatorilor posibilitatea de a adăuga pe cureaua dispozitivului proprii senzori, ceea ce deschide noi orizonturi pentru acest proiect. Probabil că vom afla mai multe despre Simband când se va apropia de o vesiune finală.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult