Samsung pregătește Galaxy Smart Tag, soluție pentru găsirea obiectelor rătăcite

01.12.2020
Samsung pregătește Galaxy Smart Tag, soluție pentru găsirea obiectelor rătăcite
foto: Samsung

Samsung pregătește extinderea brandului Galaxy și mai mult în domeniul accesoriilor pentru uz general. Ce mai nouă adiție, Galaxy Smart Tag este un o soluție de tip smart tagging a cărei funcționalitate este probabil legată de cea a serviciului SmartThings Find, recent anunțat de producătorul sud-coreean.

Alternativă pentru serviciul Find My Mobile, SmartThings Find asistă recuperarea accesoriilor smart pe care le deții, cum ar fi căștile Galaxy Buds sau ceasul Galaxy Watch, localizate scanând după semnalul Ultra-wideband (UWB) sau semnătura Bluetooth emisă de acestea.

Galaxy Smart Tag

Cât despre noul produs Galaxy Smart Tag, acesta pare să fie un dispozitiv în sine, creat pentru a facilita etichetarea și urmărirea altor gadgeturi care nu vin cu această capabilitate din fabrică.

Deocamdată, nu este clar cum funcționează această tehnologie, înregistrarea apărută în catalogul autorității de telecomunicații din Indonezia conținând doar numele de model El-T5300, fără alte detalii.

Merită precizat că acesta un este primul dispozitiv de urmărire lansat de Samsung, producătorul sud-coreean lansând în urmă cu doi ani SmartThings LTE, o soluție de tip GPS tracker concepută pentru a comunica prin rețeaua LTE locația monitorizată în timp real. Dispozitivul putea fi atașat animalelor de companiei, purtat de copii sau alt obiect de valoare a cărui locație vrei să o cunoști permanent.

Probabil că Galaxy Smart Tag va fi o soluție mai compactă, îmbunătățită folosit tehnologiile momentului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult