Samsung pregăteşte mai multe ceasuri Galaxy Gear, dar acestea ar putea folosi platforma Tizen

19.02.2014
Samsung pregăteşte mai multe ceasuri Galaxy Gear, dar acestea ar putea folosi platforma Tizen

Pe lângă telefonul Galaxy S 5, care va fi prezentat în cadrul Mobile World Congress în data de 24 februarie, se pare că Samsung va aduce la Barcelona şi noua versiune a ceasului său inteligent Galaxy Gear. Conform unor surse, sud-coreeni vor lansa mai multe modele din această gamă nouă de accesorii, însă acestea s-ar părea că nu vor mai folosi platforma Android.

Primul ceas inteligent lansat de Samsung, Galaxy Gear a fost criticat la vremea sa pentru designul cam butucănos, cureaua rigidă, interfaţa neergonomică şi autonomia arareori satisfăcătoare. După jumătate de an, se pare că Samsung se pregăteşte să anunţe mai multe modele de ceasuri inteligente, compania încercând probabil să atragă un număr mai mare de utilizatori cu forme şi dimensiuni diferite.

În acest moment nu sunt cunoscute prea multe detalii despre viitorul sau viitoarele ceasuri din familia Galaxy Gear. Conform unor surse sud-coreene, Samsung va folosi bateriile flexibile curbate pe care le-a anunţat în vara anului trecut, ceea ce îi va permite să ofere o autonomie maximă mai bună decât cea de 25 de ore a modelului anterior.

Prima generaţie de Galaxy Gear ar putea avea mai mulţi urmaşi

USA Today afirmă că surse apropiate de companie au dezvăluit că Samsung va abandona platforma Android în favoarea Tizen, sistemul de operare cu nucleu Linux în a cărei dezvoltare sud-coreenii sunt adânc implicaţi. Motivul acestei migrări este, conform aceloraşi surse, dorinţa de a avea un control mai mare asupra aplicaţiilor si serviciilor care vor fi implementate pe viitoarele accesorii Galaxy Gear, compania temându-se că Google va exercita un control mai drastic asupra versiunilor de Android care vor fi destinate accesoriilor inteligente.

Dacă zvonurile vor fi corecte, viitorul sau viitoarele modele de Galaxy Gear vor fi anunţate în paralel cu terminalul Galaxy S 5, ceea ce înseamnă că mai avem de aşteptat doar cinci zile pentru a vedea ce surprize a pregătit Samsung.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News