Samsung pregăteşte un nou adaptor pentru încărcare wireless, mult mai rapid decât cele folosite până acum

15.06.2018
Samsung pregăteşte un nou adaptor pentru încărcare wireless, mult mai rapid decât cele folosite până acum

Introdusă la produsele Samsung odată cu seriile de telefoane Galaxy Note5 şi S6 edge+, tehnologia de încărcare wireless încă lasă de dorit în ce priveşte viteza şi raza acţiune a adaptorului de alimentare.

Dacă pentru încărcare cu adevărat wireless, la distanţe de zeci de centimetri sau chiar metri distanţă de adaptorul pentru alimentare mai avem ceva timp de aşteptat, în ce priveşte viteza lucrurile stau ceva mai bine. Aflat în etapa finală de certificare pentru punerea în vânzare, un nou adaptor wireless dezvoltat de Samsung creşte până la 25W puterea furnizată dispozitivelor compatibile. Cu nume de model EP-N6100, noul adaptor Samsung este considerabil mai performant decât predecesorul EP-N5100, capabil să livreze o putere de numai 15W.

Spre comparaţie, un adaptor AC compatibil cu tehnologia Quick Charge furnizează prin cablul USB-C o putere în general nu mai mare de 18W.

Zvonit a fi echipat cu un acumulator de 4000 mAh, Galaxy Note9 ar putea fi principalul beneficiar a noului accesoriu. Din păcate, pentru obţinerea vitezei maxime de încărcare în modul wireless este nevoie de suport explicit la partea de hardware, modele actuale de telefoane inteligente nefiind compatibile.

Cât despre Samsung EP-N6100, probabil acesta va fi propus ca accesoriu opţional cumpărătorilor de telefoane Galaxy Note9, la un preţ comparabil modelului anterior, de aproximativ 50 dolari.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult