Samsung prezintă SleepSense, un dispozitiv de monitorizare a somnului

04.09.2015
Samsung prezintă SleepSense, un dispozitiv de monitorizare a somnului

Prezentat de Samsung la IFA Berlin 2015, SleepSense este un dispozitiv care ajută la îmbunătăţirea calităţii somnului.

Lipsa de somn e asociată unor probleme importante, precum performanţă scăzută, greşeli mai frecvente şi risc de accidente ridicat.

Pornind de la idea că somnul este important pentru sănătate, iar mulţi dintre noi suntem ocupaţi şi stresaţi şi nu reuşim să dormim cele şapte până la nouă ore recomandate în fiecare noapte, Samsung a lansat un dispozitiv care te ajută să-ţi monitorizezi şi să îţi înţelegi obiceiurile de somn, să înveţi să îţi îmbunătăţeşti procesul de odihnă, fără să fii nevoit să apelezi la ajutor extern.

Samsung prezintă SleepSense, un dispozitiv de monitorizare a somnului

Servind ca şi consultantul tău personal, SleepSense foloseşte tehnologie patentată pentru a analiza cantitatea şi calitatea somnului, generând rapoarte personalizate despre somn şi oferind recomandări despre cum îţi poţi îmbunătăţi somnul, toate acestea prin intermediul unei aplicaţii pentru smartphone.

Dispozitivul este uşor de folosit: trebuie doar să aşezi senzorul sub saltea, să descarci aplicaţia SleepSense şi să conectezi senzorul la aplicaţie. SleepSense îşi va face treaba în timp ce tu dormi.

Cu o acurateţe de până la 97%, senzorul contactless înregistrează şi analizează în timp real pulsul, ritmul respirator şi mişcările din timpul somnului, astfel încât să primeşti în fiecare dimineaţă informaţii despre somnul tău. Analiza  procesului de somn şi scorul sunt redate în funcţie de rezultatele medii pentru fiecare vârstă.

Scorul este calculat în funcţie de şapte indicatori: timpul pe care l-ai petrecut dormind, eficienţa somnului, timpul necesar pentru a adormi, de câte ori te-ai trezit, timpul petrecut în somn REM şi timpul petrecut în somn profund.

În funcţie de scorul individual obţinut, aplicaţia va oferi, de asemenea, recomandări importante pentru îmbunătăţirea odihnei.

Pentru a asigura un mediu propice somnului şi cele mai bune condiţii de odihnă, Samsung SleepSense poate fi conectat la electrocasnicele inteligente, astfel încât să poţi controla aerul condiţionat sau să opreşti televizorul când adormi. Totodată, senzorul se poate conecta cu aplicaţia Samsung SmartThings, care controlează o serie de dispozitive din casă, precum termostatul, camerele de supraveghere sau becurile, toate acestea având o importanţă majoră atunci când dormi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult