Samsung T1 – 1TB spaţiu de stocare într-un dispozitiv de mărimea unei cărţi de vizită

06.01.2015
Samsung T1 - 1TB spaţiu de stocare într-un dispozitiv de mărimea unei cărţi de vizită

Samsung şi-a completat oferta de soluţii pentru stocare externă cu un SSD de buzunar, capabil să acomodeze până la 1TB de date într-un dispozitiv cât o carte de vizită.

Nu tocmai ieftin, produsul de forma unui stick USB supradimensionat are de înfruntat o concurenţă serioasă din partea serviciilor de stocare cloud, cele din urmă oferind capacităţi de stocare similare la costuri mult mai mici. Samsung T1 are însă un atu important, vitezele mari de transfer specifice soluţiilor de stocare SSD fiind net superioare oricărei conexiuni la internet, dispozitivul fiind astfel ideal pentru acces rapid la fişiere şi transferul unor volume mari de date într-un timp cât mai scurt.

Samsung T1

Astfel, Samsung T1 promite viteze de până la 450 MB/s la transferuri de fişiere mari, posibile cu ajutorul conexiunii USB 3.0. Excluzând cablul USB, dispozitivul cu dimensiuni 53 x 71 x 9 mm cântăreşte aproximativ 25 grame.

În funcţie de bugetul disponibil, accesoriul Samsung T1 poate fi achiziţionat şi în variante cu 256GB, respectiv 500GB spaţiu de stocare, disponibile începând cu această lună la preţuri cuprinse între 179 şi 599 dolari.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult