Samsung va lansa căşti wireless în formă de… fasole pentru a concura cu AirPods de la Apple

06.04.2020
Samsung va lansa căşti wireless în formă de... fasole pentru a concura cu AirPods de la Apple

Anul trecut, Samsung a lansat alături de seria Galaxy S10 căştile true wireless Galaxy Buds, pentru a concura pe o piaţă dominată de Apple AirPods. Anul acesta, gama S20 a venit alături de Galaxy Buds+, o pereche de căşti îmbunătăţită din anumite puncte de vedere, dar totodată şi foarte similară în termeni de design şi funcţionalitate. Se pare însă că în vară, odată cu Galaxy Note20, Samsung va dezvălui o nouă generaţie de Galaxy Buds, complet diferită faţă de cea originală.

H

Mai multe fotografii cu design-ul noilor căşti Galaxy Buds 2 au apărut pe internet, iar rezultatele sunt cel puţin… ciudate. Se pare că Samsung va renunţa la design-ul intrauricular al modelelor Galaxy Buds de până acum, în favoarea unui design pe care nu l-am mai văzut până acum: căşti de forma unei boabe de fasole sau a unei alune în coajă.

Se pare că planul este ca acest design să se potrivească în ureche natural, fără alte sisteme de prindere, în timp ce difuzorul ar trebui să acopere complet canalul auditiv. Astfel, în teorie ar trebui ca aceste căşti să ofere un soi de izolare pasivă pentru sunetele din exterior, şi probabil că vor integra şi izolare activă, având în vedere orificiile de la exterior, care par a fi pentru microfoane, care să detecteze sunetul din exterior din mai multe poziţii.

Imaginile sunt bazate pe planuri 3D obţinute de către cei de la WinFuture.de, menţionând că testarea finală nu a fost realizată încă în laboratoarele Samsung. Totuşi, compania plănuieşte să le lanseze anul acesta, iar singura lansare de care le poate lega este noua serie Note din luna august. Nu este clar însă dacă aceste modele vor fi considerate mai performante, deci automat mai scumpe, precum AirPods Pro faţă de modelel standard de la Apple.

Totuşi, originalele Galaxy Buds aveau un preţ de 140 de euro la lansare, semnificativ mai ieftine decât modelele concurente, iar preţul lor a scăzut în timp undeva mai aproape de 100 euro. Cel mai probabil şi noile căşti Samsung vor fi mai ieftine decât modelele Pro de la Apple, chiar dacă vor fi mai scumpe decât Galaxy Buds standard.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult