SD Association anunţă un nou format pentru carduri de memorie SD, care permite capacităţi de până la 128TB

28.06.2018
SD Association anunţă un nou format pentru carduri de memorie SD, care permite capacităţi de până la 128TB

Chiar dacă au mărimea unui timbru, cardurile de memorie SD ar putea adăposti într-o bună zi toată colecţia de filme şi poze a unui utilizator, fără să mai fie necesar transferul fişierelor pe un dispozitiv de stocare separat.

Noul format SDUC anunţat de SD Association permite viteze de transfer de până la 985 MB/s şi capacităţi de stocare (teoretice) de până la 128TB. Ce-i drept, în prezent această capacitate nu este oferită de nici un dispozitiv de stocare comercial, îngrămădirea unui volum atât de mare de date în spaţiul unui timbru poştal necesitând probabil tehnologii care nici nu există în prezent.

Pentru a înţelege mai bine amploarea spaţiului de stocare, un card SD cu o capacitate de 128 TB ar putea adăposti mai mult de 25000 filme cu rezoluţie HD, 25.6 milioane de melodii în format MP3 sau 256 milioane de poze cu o dimensiune medie a fişierului de 500KB. Spre comparaţie, întreaga librărie de melodii a serviciului Spotify totalizează aproximativ 35 milioane de cântece.

Mai degrabă, până ce tehnologia va ajunge din urmă capacitatea de stocare permisă la nivel teoretic, cardurile de memorie SD vor fi de mult înlocuite cu un format mai bun. Măcar pe termen scurt, un înlocuitor cu şanse mari de reuşită pare să fie formatul microSD. Mult mai compacte, cardurile de memorie microSD sunt deja unanim acceptate ca soluţie pentru suplimentarea memoriei interne a telefoanelor inteligente, majoritatea tabletelor şi sisteme laptop. Nu acelaşi lucru poate fi spus despre formatul SD Card, a cărui utilitate este limitată la anumite modele de aparate foto dedicate şi camere video.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult