SD Association prezintă microSD Express, un nou format pentru carduri microSD cu viteze de până la 985 Mb/s

Autor: Aurelian Mihai 25.02.2019
SD Association prezintă microSD Express, un nou format pentru carduri microSD cu viteze de până la 985 Mb/s

Similar formatului SD Express pentru carduri SD de mărime normală, formatul microSD Express are la bază interfaţa NVMe 1.3 şi PCIe 3.1, folosită pentru conectarea dispozitivelor SSD de înaltă performanţă pentru PC.

Cardurile microSD compatibile microSD Express vor putea fi recunoscute după prezenţa unui al doilea rând de pini. În rest, compatibilitatea cu dispozitive neechipate cu un slot microSD din noua generaţie este păstrată, doar vitezele de transfer având de suferit.

Promise cu capacităţi de până la 1TB, cardurile de memorie microSD Express deschid opţiuni noi pentru filmare high-speed şi chiar filmare în modul RAW, fără pierderi de calitate.

În afară de viteze crescute până la un nivel teoretic de 985 Mb/s, formatul microSD Express reduce consumul de energie la funcţionarea în gol şi permite stabilirea unui canal de comunicaţie direct între cardul de memorie şi componentele telefonului mobil (ex. camera foto, memoria internă). Astfel, este evitată încărcarea procesorului de un volum foarte mare de date, economisind energie şi eliberând resurse de procesare pentru rularea aplicaţiilor active pe telefon.