SD Association prezintă microSD Express, un nou format pentru carduri microSD cu viteze de până la 985 Mb/s

25.02.2019
SD Association prezintă microSD Express, un nou format pentru carduri microSD cu viteze de până la 985 Mb/s

Similar formatului SD Express pentru carduri SD de mărime normală, formatul microSD Express are la bază interfaţa NVMe 1.3 şi PCIe 3.1, folosită pentru conectarea dispozitivelor SSD de înaltă performanţă pentru PC.

Cardurile microSD compatibile microSD Express vor putea fi recunoscute după prezenţa unui al doilea rând de pini. În rest, compatibilitatea cu dispozitive neechipate cu un slot microSD din noua generaţie este păstrată, doar vitezele de transfer având de suferit.

Promise cu capacităţi de până la 1TB, cardurile de memorie microSD Express deschid opţiuni noi pentru filmare high-speed şi chiar filmare în modul RAW, fără pierderi de calitate.

În afară de viteze crescute până la un nivel teoretic de 985 Mb/s, formatul microSD Express reduce consumul de energie la funcţionarea în gol şi permite stabilirea unui canal de comunicaţie direct între cardul de memorie şi componentele telefonului mobil (ex. camera foto, memoria internă). Astfel, este evitată încărcarea procesorului de un volum foarte mare de date, economisind energie şi eliberând resurse de procesare pentru rularea aplicaţiilor active pe telefon.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult