Smartwatch-urile pentru copii, interzise cu totul într-o ţară europeană

Smartwatch-urile pentru copii, interzise cu totul într-o ţară europeană

Aparent, unul dintre „avantajele” prezentate părinţilor cu scopul de a încuraja achiziţionarea dispozitivelor smartwatch pentru copii nu este pe placul autorităţilor europene, care le-au etichetat pe acestea drept dispozitive pentru spionat şi le-au interzis cu totul de la comercializare.

Deşi tentantă pentru părinţii grijulii, ideea de a urmări fiecare mişcare a copiilor cu ajutorul unui dispozitiv prevăzut cu monitorizare GPS şi microfon care poate fi activat de la distanţă în orice moment al zilei folosind o banală aplicaţie pentru smartphone contravine legilor în vigoare. Potrivit autorităţilor germane, dispozitivele care îndeplinesc aceste funcţii, deşi sunt etichetate drept accesorii pentru copii, sunt în esenţă dispozitive neautorizate pentru spionat şi nu pot fi comercializate în magazine.

Decizia opririi de la comercializare a ceasurilor inteligente pentru copii vinde după ce investigaţiile au arătat că părinţii le folosesc pentru a asculta profesorii de şcoală în timpul orelor de curs, cât şi pentru a-şi spiona proprii copii aflaţi în timpul liber.

Problema nu este atât modul de folosire, pe cât securitatea slabă a acestor dispozitive, care pot fi deturnate cu uşurinţă de hackeri şi folosite pentru spiona întreaga familie, aflând tiparul activităţilor desfăşurate de-a lungul zilei şi orice detalii divulgate în timpul conversaţiilor obişnuite, inclusiv cele purtate în propria locuinţă.

Pe lângă interzicerea completă de la comercializare, autorităţile germane merg până la recomanda distrugerea fizică a dispozitivelor deja achiziţionate, pe motiv că simpla prezenţă a acestora în gospodărie constituie un risc de securitate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult