Sony pregăteşte o telecomandă cu ecran E-Ink, adaptabilă la orice configuraţie de butoane

15.02.2016
Sony pregăteşte o telecomandă cu ecran E-Ink, adaptabilă la orice configuraţie de butoane

Problema cu telecomenzile obişnuite, recomandate drept universale, este să nu pot prelua în mod eficient orice funcţie dorită folosind simple butoane fixe, iar cele cu ecran touch sunt impractice prin faptul că trebuie încărcate aproape în fiecare zi. Sony promite să rezolve acest neajuns cu Huis, o telecomandă care poate reda aproape orice configuraţie de butoane pe un ecran E-Ink, mult mai eficient în privinţa consumului de energie decât cele LCD.

Dispozitivul aflat deocamdată la stadiu de prototip este configurat prin intermediul unei aplicaţii pentru PC, utilizatorul trebuind doar să încarce profilul dispozitivului dorit a fi controlat, începând cu televizoare şi aparatul de aer condiţionat, până la becuri inteligente şi automatizări pentru ferestre şi uşi de garaj.

Comparat altor telecomenzi universale cu funcţionalitate similară, Sony Huis are avantajul de a reda tot tipul setul de butoane ales, ecranul E-Ink consumând energie doar atunci când este necesară împrospătarea imaginii afişate.

Disponibil deja la precomandă, accesoriul Huis Remote Controller este oferit cumpărătorilor din Japonia la preţul de 250 dolari, livrările urmând să înceapă din luna martie. Din păcate nu este clar dacă Sony va oferi acest produs şi în pieţele internaţionale.  

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult