Sony QX1: o cameră mirrorless pentru smartphone-uri

03.09.2014
Sony QX1: o cameră mirrorless pentru smartphone-uri

Înainte de evenimentul de prezentare de la IFA 2014, Sony a scăpat pe internet câteva imagini în care putem vedea o nouă cameră detaşabilă pentru smartphone-uri, compatibilă cu montura E de pe seriile de camere mirrorless NEX şi Alpha. Astfel, poţi realiza fotografii excelente pe care să le stochezi direct pe telefonul mobil, beneficiind de avantajele unui senzor mare şi ale unor obiective de calitate.

Este vorba despre accesoriul numit ILCE-QX1, compatibil cu smartphone-uri realiate de Sony şi nu numai. Predecesorii acestui dispozitiv, QX100 şi QX10 au primit suport atât pentru Android, cât şi pentru iOS, ceea ce sugerează că şi noul QX1 va funcţiona într-un mod similar.

QX1 include un senzor APS-C şi un blitz integrat, care poate fi ascuns când nu este folosit. Acesta va putea fi cumpărat împreună cu un obiectiv „kit” (16-50 mm), sau separat. Preţul care circulă momentan pe internet este stabilit la 300 euro pentru varianta fără obiectiv şi 450 de euro pentru varianta cu obiectiv.

Acest accesoriu poate fi un partener excelent pentru cei care au investit deja în seria de aparate foto mirrorless de la Sony, care au deja câteva obiective pe care le pot folosi şi pe telefon. Avantajul lui QX1 este portabilitatea, corpul său fiind mult mai compact decât cel al unei camere foto. De asemenea, posibilitatea de a stoca imaginile direct pe un telefon, având posibilitaeta de a publica imaginile direct pe internet, este un avantaj clar.

Anunţul lui QX1 este aşteptat la evenimentul Sony de la IFA, care va avea în curând.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult