Starbreeze şi Acer ar putea colabora pentru realizarea StarVR

16.05.2016
Starbreeze şi Acer ar putea colabora pentru realizarea StarVR

Oculus Rift, HTC Vive şi PlayStation VR sunt headset-uri orientate în special către gameri, însă alte companii încearcă să aducă realitatea virtuală către un public diferit. Compania Starbreeze este cunoscută în principal pentru dezvoltarea de jocuri video, însă în 2016 aceasta doreşte să aducă pe piaţă un nou headset VR high-end, care să ofere atât experienţe interactive, cât şi filme realizate special pentru acest nou mediu. Deşi anunţul dispozitivului StarVR a fost făcut anul trecut, Acer pare să fie primul partener al Starbreeze, care va participa activ la dezvoltarea acestuia.

Numele Acer nu va fi doar de formă asociat cu StarVR. Conform Starbreeze, compania taiwaneză se va implica direct în realizarea designului, în producerea hardware-ului, promovare, marketing şi vânzarea dispozitivului. Expertiza Acer în realizarea de hardware va constitui cu siguranţă un avantaj, iar liniile de produse dedicate gamerilor precum Predator cu siguranţă vor încuraja vânzarea de headset-uri StarVR. Toate acestea sunt însă momentan doar posibilităţi, întrucât cele două companii nu au ajuns încă la un acord oficial. În acest moment, proiectul de colaborare este doar la nivel de discuţie, urmând ca membrii consiliilor de directori ale fiecărei companii să decidă dacă este sau nu o strategie profitabilă.

StarVR a fost anunţat anul trecut în cadrul târgului E3 dedicat jocurilor video, după ce Starbreeze a cumpărat compania Infinite Eye. Starbreeze este un studio recunoscut la nivel mondial pentru lansarea unor jocuri de mare succes precum The Chronicles of Riddick: Escape from Buthcer Bay, The Darkness, Syndicate şi Payday 2. Deşi studioul are un singur joc în producţie în acest moment, bazat pe licenţa The Walking Dead, este uşor de intuit că titlurile pe care le va lansa în viitor vor fi compatibile cu headset-ul StarVR.

Citeşte şi StarVR, primul headset pentru realitate virtuală cu vizibilitate super-wide la 210° şi rezoluţie QHD

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult