SteelSeries Siberia 350 – confortabile şi cu performanţe audio peste medie (REVIEW)

SteelSeries Siberia 350 - confortabile şi cu performanţe audio peste medie (REVIEW)
Prezentare

Promovate drept căşti pentru jocuri, SteelSeries Siberia 350 impresionează prin designul foarte confortabil şi experienţa audio convingătoare, obţinută cu ajutorul unui chip audio dedicat, oferind procesare DTS Headphone 7.1 fără nevoia unei plăci de sunet separată.

Descriere

Prevăzute cu interfaţă USB, căştile Siberia 350 pot funcţiona cu orice sistem Windows sau Mac, oferind fidelitate audio la fel de bună indiferent de configuraţia PC-ului sau laptopul conectat.

Bazate pe un design neconvenţional, căştile înlocuiesc cadrul de susţinere masiv cu două lamele subţiri confecţionate din oţel îmbrăcat într-un material cauciucat. Cele două cupe folosesc mecanisme de fixare articulate doar pe direcţia sus-jos, în timp ce mobilitatea pe axa faţă-spate este dată chiar de cadrul metalic. În locul suporţilor din burete capitonat avem o curea din piele ecologică, pre-tensionată la ambele capete pentru o fixare optimă pe suprafaţa capului. Alături de confort, modalitatea de fixare aleasă are şi avantajul ajustării rapide la orice formă a capului, acest aspect fiind cu atât mai mult de apreciat în situaţiile când setul de căşti este folosit de mai mulţi membrii ai familiei.

Căştile SteelSeries Siberia 350 vin echipate cu difuzoare de 50 mm, instalate în interiorul unor cupe suficient de mari pentru a cuprinde complet pavilionul urechii, sprijinindu-se direct pe cap folosind suporţi confecţionaţi din burete moale şi capitonaţi cu piele ecologică.

Designul include şi un microfon instalat la capătul unui braţ retractabil, uşor de manevrat pentru a duce microfonul cât mai aproape de gură. Atunci când nu este folosit, microfonul poate fi dezactivat folosind comutatorul special prevăzut pe cupa destinată urechii stângi.

Singurul reglaj fizic disponibil este rotiţa pentru volum instalată pe cablul USB. Acesta nu este un simplu potenţiometru mecanic, ci un reglaj electronic asociat direct setării pentru volum general din Windows, reprezentată grafic pe ecran în timpul ajustării.

Deşi sunt configurate automat la prima conectare şi pot fi utilizate fără a avea nevoie de software suplimentar, căştile Siberia 350 devin cu atât mai versatile atunci când sunt folosite împreună cu aplicaţia dedicată SteelSeries Engine. Programul pune la dispoziţie un egalizator grafic cu 5 benzi de frecvenţă şi permite ajustarea sistemului de iluminare RGB pentru a reda orice nuanţă dorită, inclusiv jocuri de culori la alegere. Setările pot fi salvate în profiluri individuale, comutate manual sau asociate jocului preferat, fiind apoi selectate automat de fiecare dată când pornim aplicaţia respectivă.

Specificaţii audio:

  • Răspuns în frecvenţă: 10Hz – 28kHz
  • Diametru difuzoare: 50 mm
  • Magneţi: neodim
  • Tip microfon: unidirecţional
  • Sensibilitate microfon: 50Hz – 16kHz, -42 dB
  • Design acustic: cupe închise
  • Interfaţă: USB
  • Experienţa în utilizare
  • Căştile SteelSeries Siberia 350 pot fi folosite imediat, efortul de acomodare cu dimensiunile cupelor şi greutatea construcţiei fiind practic zero.

Cablul USB cu o lungime de 1.5 metri este rezistent, dar suficient de flexibil pentru a nu incomoda.

 

Părţi pozitive

Simplu de ajustat şi foarte confortabile
Fidelitate audio
Microfon retractabil

Părţi negative

Preţul cam piperat

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult