Stick-ul USB cu activare vocală

02.05.2012
Stick-ul USB cu activare vocală

Stick-ul de memorie USB Flash a înlocuit deja de ani buni discurile optice CD/DVD, când vine vorba de transportarea colecţiei de documente, kit-uri de aplicaţii şi melodiile favorite dintr-o locaţie într-alta. Lăsând la o parte dimensiunile reduse şi uşurinţa în utilizare, stick-urile USB Flash au şi două mari dezavantaje: sunt mult prea uşor de pierdut, iar datele stocate pe acestea sunt uşor accesibile pentru oricine intră în posesia unui astfel de dispozitiv.

Stick-ul USB cu activare vocală

Dacă problema rătăcirii poate fi rezolvată cu puţină imaginaţie şi un simplu şnur pentru ataşarea la îmbrăcăminte, securizarea datelor implică de obicei mai mult efort şi o memorie bună, pentru învăţarea unei parole de acces. Cei de la Hammacher-Schlemmer par să fi rezolvat şi această problemă, creând un stick USB flash prevăzut cu funcţie de recunoaştere vocală, ce permite accesul la datele stocate după ce utilizatorul a fost identificat pe baza timbrului vocii, pe măsură ce acesta rosteşte o frază sau parolă de acces.

Stick-ul USB cu activare vocală

Pentru asta, accesoriul dotat cu 8 GB memorie internă este înzestrat cu un microfon. Dacă suntem răguşiţi, iar mecanismul de recunoaştere vocală nu mai dă rezultatele dorite, avem la dispoziţie şi un mijloc alternativ de autentificare, pe bază de parolă.

Dispozitivul nu necesită instalarea de software pe PC-urile la care este conectat. Creaţia celor de la Hammacher-Schlemmer poate fi achiziţionată pentru 49.95 dolari, cam mult pentru doar 8 GB spaţiu de stocare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult