TCL anunță Smart Glasses Pioneer Edition, cu ecran color micro-LED

15.10.2021

După anunțul ochelarilor inteligenți de la Xiaomi, care propuneau un design „obișnuit” și funcții smart avansate, cu un ecran monocrom care proiectează imagini direct pe lentilă, TCL vine cu un concept similar, dar ceva mai atrăgător dintr-un anumit punct de vedere. Spre diferență de conceptul Xiaomi, cel de la TCL, numit Thunderbird Smart Glasses Pioneer Edition, propune integrarea unui ecran micro-LED color, care să fie apoi proiectat pe lentila din dreapta a ochelarilor.

Ochelarii TCL Smart Glasses Pioneer Edition nu se depărtează prea mult de alte concepte similare

TCL Smart Glasses Pioneer Edition este un nume cam lung pentru ceea ce pare să fie o pereche de ochelari inteligenți destul de „obișnuită” pentru cei care urmăresc știrile din tehnologie. Vorbim despre ochelari cu ramă similară cu Wayferer de la Ray-Ban, care includ componentele electronice.

Ochelarii par să fie de sine stătători, oferind acces la o plajă largă de accesorii, dar par să comunice simultan și cu un smartphone, pentru transferul de fotografii sau preluarea de apeluri. Ecranul color afișează o interfață simplă, care poate fi controlată prin senzorul tactil de pe partea dreaptă, în timp ce o cameră, care poate fi folosită pentru realizarea de fotografii și clipuri video, este amplasată în centrul ochelarilor, între cele două lentile.

Din funcțiile prezentate în cipul lansat de TCL, Smart Glasses Pioneer Edition, nu pare să facă ceva în plus față de un smartphone obișnuit, însă îți eliberează mâinile în utilizare putând prelua apeluri, citi articole și privi clipuri video fără să ții un telefon în mână. Mai mult, funcții precum controlul dispozitivelor smart home pare mai natural în acest mod, iar toate acestea vor funcționa, cel mai probabil și prin comenzi vocale, făcând totul și mai rapid.

TCL Smart Glasses 08

Ce nu a oferit TCL este însă o dată de lansare și un preț. Cel mai probabil, prima generație de TCL Smart Glasses nu va fi disponibilă în cantități foarte mari. De asemenea, prețul va fi foarte probabil ridicat, datorită faptului că va folosi tehnologii foarte noi, precum ecran micro-LED și componente miniaturizate pentru a avea loc în rama ochelarilor.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult