Tissot Smart-Touch: un smartwatch cu navigaţie şi încărcare solară

21.03.2016
Tissot Smart-Touch: un smartwatch cu navigaţie şi încărcare solară

În cadrul convenţiei Baselworld, dedicată ceasurilor de mână şi bijuteriilor, grupul Swatch a anunţat un nou smartwatch, care va fi vândut sub brandul Tissot. Acesta poartă numele de Tissot Smart-Touch şi este o extensie a seriei T-Touch, lansată în trecut. Spre diferenţă de ceea ce ne-am aştepta de la un smartwatch obişnuit, Smart-Touch-ul de la Tissot este un ceas clasic, care include un display alfanumeric în partea de jos a cadranului pentru a afişa diverse informaţii.

Nu vorbim astfel nici despre un ceas Android Wear, nici despre un ceas inteligent cu display color. Tissot Smart-Touch indică ora folosind un quartz, display-ul fiind dedicat exclusiv funcţiilor „smart”. Conectarea la un smartphone se face printr-o aplicaţie dedicată, toate setările fiind realizate prin intermediul acesteia. Limbile ceasului sunt însă folosite pentru navigarea printre funcţiile smart, folosind butoanele de pe lateral.

Ceasul poate indica starea vremii, altitudinea şi dispune de funcţii clasice precum cronometru, alarmă şi numărătoare inversă. Nu în ultimul rând, acesta poate fi folosit pentru navigaţie GPS, oferind pe display-ul secundar. Fiind echipat cu senzori precum barometru şi altimetru, aceste informaţii sunt oferite direct de ceas, fără a apela la funcţiile telefonului. Tissot va oferi şi un accesoriu numit FindIt, care poate fi ataşat de diverse obiecte asemeni unui breloc, ceasul putând trimite semnale sonore către acesta pentru a le găsi mai repede.

Noul Tissot Smart-Touch va integra o baterie care este garantată pentru funcţionare timp de 12 luni, fără a lua în calcul încărcarea solară integrată. Swatch a dezvăluit că lansarea este programată pentru anul 2016, la un preţ de aproximativ 1.2000 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult