Top produse smart care nu trebuie să lipsească din locuințe

24.09.2021
Top produse smart care nu trebuie să lipsească din locuințe

Produsele inteligente care pot fi controlate de la distanță prin intermediul telefonului sunt tot mai apreciate de români. În articolul care urmează îți vom prezenta un top al produselor smart cu care poți să-ți transformi casa într-una inteligentă și care sunt de un real folos. Te asigurăm că pe măsură ce vei avea mai multe produse smart în locuință vei vedea că îți aduc beneficii reale în viața de zi cu zi.

Priză smart Wi-Fi

Acesta este unul dintre dispozitivele care nu ar trebui să lipsească din case. Cu ajutorul unei prize inteligente vei putea să controlezi și să programezi perioada în care aceasta funcționează chiar și dacă nu ești acasă. Aceasta este de un real beneficiu și te va ajuta să ai un consum de electricitate redus.

Orice dispozitiv introdus în această priză poate fi oprit printr-o comandă simplă de a opri priza.

Becuri sau întrerupătoare smart

De câte ori ai intrat în casă și ți-ai dat seama că ai lăsat becul aprins la plecare? Cu ajutorul becurilor inteligente poți verifica de oriunde dacă acestea sunt aprinse. Poți chiar să aprinzi becurile intenționat pentru câteva ore în cazul în care ești plecat de acasă, în acest fel poți ține la distanță eventualii spărgători de locuințe.

Atât becurile cât și întrerupătoarele pot fi programate să se stingă automat la o anumită oră, sau să se aprindă dimineața deodată cu alarma.

În cazul în care locuiești la casă îți recomandăm și becurile cu senzor. Acestea se aprind automat când este detectată o mișcare.

Produsele smart home pot fi găsite în oferta Carrefour, dar și la majoritatea altor mari retaileri.

Camere de supraveghere smart

Tot la capitolul case sunt foarte căutate camerele de supraveghere. Acestea pot fi verificate direct de pe telefonul mobil. Unele camere de supraveghere au opțiunea de activare înregistrare doar în momentul în care detectează mișcare. În acest fel nu vei mai avea ore întregi de înregistrări de verificat și poți vedea direct momentele cheie.

Există camere de supraveghere pentru exterior, dar și pentru interior.
Mai mult, un alt produs foarte căutat și apreciat este soneria inteligentă, cu cameră video. Avantajul acesteia este că poate și înregistra videoclipuri din fața ușii tale, iar în plus îți și trimite o notificare pe telefon de fiecare dată când cineva o folosește.

Termostat și senzori de fum și gaz

Acest set de senzori nu ar trebui să lipsească din nicio locuință. Cu ajutorul lor vei fi notificat de fiecare dată când nivelul de gaz sau fum din casă atinge cote periculoase. Astfel vei putea preveni accidente nefericite.

Termostatul inteligent este de asemenea un dispozitiv care te va ajuta să economisești bani. Cu ajutorul lui vei putea controla temperatura din locuință direct de pe telefon. Astfel vei putea pregăti un climat potrivnic pentru când te întorci acasă sau vei putea programa anumite temperaturi pentru diferite intervale orare.

Potrivit CNet, cele mai bune dispozitive smart ale anului sunt boxele inteligente de la Amazon și de la Google. După ce conectezi boxele cu alte dispozitive smart din locuință poți să le controlezi prin comenzi vocale. Google Home și Amazon Alexa sunt asistenții care te vor ghida și îți vor prelua comenzile vocale.

Un alt dispozitiv care a câștigat un loc în preferințele românilor este robotul de curățenie. Acești roboți aspiră singuri, unii având chiar și funcție de spălare. La fel ca și alte dispozitive smart roboții pot fi controlați cu comenzi vocale (prin intermediul boxelor smart) sau direct dintr-o aplicație mobilă.

În cazul în care încă nu ai niciun dispozitiv smart, poți să iei în calcul și unul dintre kiturile smart disponibile în oferta Altex. Majoritatea dintre acestea conțin senzor de apă, senzor de ușă, bec inteligent și priză smart.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult