Topul aspiratoarelor vândute în România, realizat în funcţie de puterea de absorbţie

23.08.2016
Topul aspiratoarelor vândute în România, realizat în funcţie de puterea de absorbţie
Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului a realizat un studiu al aspiratoarelor disponibile pe piaţa din România, plecând de la fluxul de aer înregistrat. Au fost testate 118 produse, de la mai multe companii. Conform rezultatelor, aspiratoarele UltraOne de la Electrolux se află pe primele două poziţii, iar pe locurile trei şi patru se situează două modele Philips. De notat şi faptul că top 10 este întregit de produse MIELE. Practic, din top 10 fac parte aspiratoare de la doar trei mărci. 
 
Testele privind fluxul de aer absorbit de aspiratoare au arătat că modelele de pe primele trei poziţii au un flux de aer de 42,9 şi 41,8 dm3/s.
 
Fluxul de aer reprezintă cantitatea de aer pe care o absoarbe un aspirator şi se masoară în decimetri cubi pe secundă. Cu cât fluxul de aer este mai ridicat, cu atât creşte şi puterea de absorbţie a aspiratorului.
 
Iată top 10 aspiratoare disponibile pe piaţa din România cu cel mai mare flux de aer:
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult