Tronsmart Apollo Bold review – căști true wireless cu tehnologie noise-canceling

16.10.2020
Tronsmart Apollo Bold review - căști true wireless cu tehnologie noise-canceling

Apollo Bold este un set de căști true-wireless livrat de producătorul asiatic Tronsmart, prevăzut cu funcție de anulare a zgomodului de fundal. Produsul este bazat pe chipsetul Qualcomm QCC5124 și dispune de nu mai puțin de 6 microfoane, câte trei pe fiecare cască.

Finisat cu materiale de bună calitate și livrat într-un ambalaj cu aspect premium, produsul ar putea fi la fel de bine semnat de un brand celebru, impresia inițială fiind cât se poate de convingătoare. Bine închegate, căștile vin cu trei seturi de pernițe din silicon, utilizatorul având certitudinea unei potriviri etanșe și confortabilă cu fizionomia urechii. Sigurul accesoriu suplimentar oferit este un cablu micro-USB, permițând încărcarea cutiuței pentru transport de la orice port USB.

Tronsmart Apollo Bold TrueWireless Stereo Plus Hybrid ANC Earbuds

Prezentate într-o cutiuţă pentru transport ce include acumulator propriu, căştile Apollo Bold sunt mereu încărcate şi gata de folosire, acumulatorii de 85 mAh instalaţi separat în fiecare cască susţinând  până la 10 ore de redare audio la volum moderat (7 ore la folosirea tehnologiei noise-canceiling). Cu ajutorul carcasei pentru transport, prevăzută cu acumulator de 500 mAh, autonomia totală poate ajunge la peste 30 de ore, cu 2-2.5 ore timp de așteptare la încărcare.

Cu nume prea lung pentru un produs atât de simplu de folosit, căștile wireless propuse de Tronsmart vin prevăzute cu funcție activă de anulare a zgomotului de fundal, activată automat la fiecare pornire. Prevăzute cu buton touch, căștile permit ajustarea volumului sonor și comutarea între funcția noise-canceling on/off și ambiant sound, cea din urmă permițându-ne să auzim zgomotele ambiante fără să scoatem căștile din urechi. Lista completă a comenzilor suportate prin diferite combinații de apăsări doule-tap și triple-tap este descrisă în manualul de utilizator. Spre exemplu, o apăsare prelungă declanșează asistentul prin comandă vocală setat pe telefonul mobil.

Spre deosebire de alte produse orientate mai mult spre gama low-cost, căștile Apollo Bold vin și cu senzori de proximitate integrați în fiecare cască. Rolul acestora este de a detecta prezența căștilor în urechi, comandând automat modul Pause atunci când extragem oricare dintre căști, respectiv Play la inserarea acesteia înapoi în ureche. Nu în ultimul rând, senzorul de proximitate dezactivează automat tehnologia Noise Canceling atunci când nu purtăm căștile în urechi, conservând bateria.

Dotări aproape premium, la un preț de buget

Căști de tip intra-auricular, Apollo Bold vin cu un design care ţine cont de fizionomia urechii. Fixarea se face cu ajutorul perniţelor din silicon și carcasa modelată pentru a urmări conturul interior al urechii. Acumulatorul şi electronica din fiecare cască se află parțial în afara urechii, însă centrul de greutate mutat spre interior asigură o fixare bună, de cele mai multe ori. Spun asta pentru că greutatea (7 grame per cască) este puțin peste media altor căști wireless, probabil, din cauza acumulatorilor de capacitate mărită.

Prevăzute cu tehnologie activă de anulare a zgomotelor de fundal, căştile se descurcă acceptabil la folosirea în medii cu zgomot ambiant moderat, însă nu la fel de bine ca un set de căști full-size purtate peste urechi. Per total, dacă funcția noise canceling este criteriul principal în decizia de cumpărare, atunci noul produs Tronsmart ar putea să nu fie cea mai bună alegere, pe piață existând soluții mai performante la acest capitol. În schimb, performanțele audio și autonomia bateriei sunt puncte forte pentru acest produs, justificând prețul cerut de producător.

Înzestrate cu chipsetul Qualcomm QCC5124 și suport pentru standardul Bluetooth 5.0, căştile Apollo Bold se conectează şi sincronizează automat la fiecare utilizare, oferind sunet stereo echilibrat și fără artefacte de compresie sesizabile. Starea conexiunii este indicată cu câte un LED prezent pe fiecare cască, alb-intermitent indicând conexiune funcțională iar roșu lipsa conexiunii. Tot roșu-intermitent indică și descărcarea iminentă a bateriei, respectiv a cutiei pentru transport. Interesant este că fiecare cască dispune de microfoane multiple, făcând posibilă desfăşurarea apelurilor de voce în modul stereo, beneficiind totodată de blocarea eficientă a zgomotelor ambiante.

Depărtându-mă de dispozitivul Bluetooth folosit pentru conectare, constat că acoperirea wireless este foarte bună, funcționând chiar și din încăperea alăturată, întreruperile apărând doar în spatele grinzilor de beton.

Cutiuța pentru transport măsoară aproximativ 2.4 cm in diametru și are o grosime de 1.7 cm, greutatea de 54 grame trecând neobservată la purtarea în buzunar. Capacul de tip scoică este ușor de manevrat, dar absența unui material absorbant care să amortizeze închiderea magnetică este un compromis nedorit la această gamă de prețuri. Căștile se fixează foarte bine în suport, contactul cu pinii de încărcare auriți reușind de fiecare dată.

La folosire normală, am obținut în mod consistent câte 7-8 de autonomie, însă durata scade spre 5 ore dacă asculți mult timp muzică la volum aproape de maxim. În medie, cutia pentru transport trebuie încărcată cam la două zile, sau după 2-3 încărcări ale căștilor aproape complet descărcate. Posesorii de telefoane de generație recentă vor aprecia prezența conectorului USB-C, în locul celui micro-USB.

Concluzie

Vârf de gamă al producătorului Tronsmart, căștile Apollo Bold sunt totodată și prima încercare a companiei de a concura la modul serios produsele unor branduri consacrate, precum Samsung și Apple.

Având drept atuuri fidelitatea audio peste medie, autonomia destul de mare a bateriei și tehnologia activă anulare a zgomotului de fundal, căștile Apollo Bold reușesc în mare parte să se ridice la nivelul așteptărilor, fără a fi perfecte. Trecând la minusuri, am putea critica construcția cam voluminoasă și durata mare de așteptare pentru încărcare completă.

Preţ şi disponibilitate

Elegante şi practice, căştile Tronsmart Apollo Bold pot fi comandate din România la preţul 429 Lei, sau direct din magazinul oficial Tronsmart.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult