Tronsmart Encore Spunky Buds review: căşti true wireless cu preţ rezonabil

Tronsmart Encore Spunky Buds review: căşti true wireless cu preţ rezonabil

Livrate de un producător recunoscut pe piaţa din România pentru oferta de accesorii smartphone şi dispozitive low-cost pentru redare media, căştile Tronsmart Encore Spunky Buds ar putea fi la fel de bine semnate de un brand premium, confortul în utilizare şi calitatea audiţiei depăşind aşteptările pentru un produs din gama de buget.

Prezentare

Prezentate într-o cutiuţă pentru transport care include acumulator propriu, căştile Tronsmart Encore Spunky Buds sunt mereu încărcate şi gata de folosire, acumulatorii instalaţi separat în fiecare cască susţinând până la 3 ore de redare continuă la audiţia de muzică, 4 ore de convorbiri pe telefon, sau 80 ore de funcţionare în modul stand-by. Pornind de la ideea că majoritatea utilizatorilor nu le vor folosi încontinuu, soluţia folosirii unei carcase pentru transport cu funcţie de încărcare este un bun compromis pentru obţinerea unui design compact şi greutate cât mai redusă a căştilor.

Pachetul include trei seturi de perniţe cu membrană de cauciuc. Cu diametre diferite, acestea pot fi schimbate cu uşurinţă pentru obţinerea unei potriviri cât mai bune cu forma anatomică a urechii, rezultând nu doar o fixare fermă a căştilor care nu vor cădea în timpul sesiunilor de alergare, cât şi redarea mai convingătoare a efectelor de bass din melodiile preferate.

Căşti de tip intra-auricular, Tronsmart Encore Spunky Buds au un design care ţine cont de fizionomia urechii. Fixarea în urechi se face cu ajutorul perniţelor ce au şi rol de blocare a zgomotelor ambiante, respectiv prin sprijinire de pavilionul urechii folosind o protuberanţă din cauciuc moale. Acumulatorul şi electronica din fiecare cască sunt plasate în afara urechii, carcasa modelată pentru a centrul de greutate cât mai jos asigurând o fixare impecabilă în urechi. Astfel, căştile sunt ideale pentru alergat, riscul de a-ţi cădea din urechi fiind minim.

La fel ca nişte dopuri pentru urechi, căştile Tronsmart Encore Spunky Buds asigură etanşare perfectă folosind pernuţele din dotare, scopul fiind maximizarea presiunii acustice indusă de difuzoarele miniaturale. Alegând setul potrivit de pernuţe pentru urechi, putem obţine o fonoizolare decentă a zgomotelor ambiante, chiar dacă nu la fel de bună ca la folosirea unui set de căşti prevăzute cu tehnologie noise-canceling.

Înzestrate cu un procesor audio de generaţie recentă, căştile Tronsmart Encore Spunky Buds suportă standardul Bluetooth 5.0, mai eficient din punct de vedere al consumului de energie. Fără fir care să conecteze cele două căşti, acestea se auto-conectează şi sincronizează la fiecare utilizare, oferind audiţie stereo. Interesant este că fiecare cască dispune de propriul microfon, făcând posibilă desfăşurarea apelurilor de voce în modul stereo bidirecţional. Iar dacă dorim să nu fim deconectaţi de zgomotele ambiante (spre exemplu, în timp ce conducem autovehicule), putem lăsa casca pentru urechea stângă în cutiuţa pentru transport. Casca pentru urechea dreaptă va funcţiona în modul mono, atât la audiţia de muzică dar şi la preluarea apelurilor telefonice.

Experienţa în utilizare

Foarte uşoare şi lipsite fire care să atârne de ureche, căştile Tronsmart Encore Spunky Buds sunt genul de accesoriu pe care uiţi că îl porţi.

Prevăzută cu capac de protecţie, cutiuţa pentru transport este sigur de folosit, căştile fiind ţinute în poziţia pentru încărcare cu ajutorul unor magneţi puternici. Totuşi, nu m-aş baza prea mult pe protecţia la apă promisă de producător, construcţia neetanşă protejând cel mult de stropire accidentală.

În ce priveşte audiţia oferită, căştile Tronsmart Encore Spunky Buds reuşesc să lase o impresie bună. Volumul sonor este suficient de puternic fără a induce distorsiuni la nivelul maxim, bass-ul este echilibrat iar frecvenţele înalte sunt clar definite. Totuşi, cei care aşteaptă să aibă parte de o experienţă Hi-Fi comparabilă folosirii unor căşti de nivel premium nu vor fi daţi pe spate de dinamica oferită, căştile oferind o audiţie bună pentru uz general, dar cam atât.

Convorbirile se aud clar pentru ambii participanţi la discuţie, însă vocea auzită prin casca audio nu este chiar la claritate HD, compresia folosită de căştile Tronsmart Encore Spunky Buds în modul hands-free fiind inferioară celei disponibilă la audiţia de muzică.

Dependentă şi de volumul sonor, durata de utilizare oscilează între două şi patru ore de folosire continuă. Odată descărcate, căştile nu trebuie decât aşezate în cutiuţa pentru transport, al cărei acumulator este suficient pentru întreaga zi. Încărcarea completă durează aproximativ o oră şi nu depinde de folosirea unui cablu separat, cu condiţia să ne reamintim să alimentăm şi adaptorul de buzunar atunci când avem în preajmă un port USB liber sau încărcător pentru telefon.

Concluzie

Cu preţ de 120 Lei şi livrare gratuită, căştile Tronsmart Encore Spunky Buds au un raport preţ/performanţă excelent. Sigur, autonomia bateriei per ciclu de utilizare putea fi un pic mai mare, dar mulţumită sistemului de încărcare portabil nu vom resimţi asta ca pe un dezavantaj major. Audiţia este de bună calitate, iar modul hands-free rezolvă şi problema preluării apelurilor în momentele când ne aflăm la volan.

Ca soluţie low-cost pentru înlocuirea căştilor cu fir, Tronsmart Encore Spunky Buds sunt o alegere interesantă, mai ales pentru cei care doresc o fixare cât mai bună în urechi.

Preţ şi disponibilitate

Elegante şi practice, căştile Tronsmart Encore Spunky Buds pot fi achiziţionate la preţul 120 Lei, cu livrare gratuită şi fără alte taxe pe teritoriul UE.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult