Un consultant a instalat camere video ascunse în casele unor familii bogate din Florida. În zonă locuiește un demnitar american

30.05.2020
Un consultant a instalat camere video ascunse în casele unor familii bogate din Florida. În zonă locuiește un demnitar american

Un instalator de dispozitive electronice este acuzat că a montat camere ascunse în locuințele unor familii bogate din Vero Beach și împrejurimile orașului din Florida.

O cameră a fost descoperită în una dintre băile unei proprietăți în valoare de 20 de milioane de dolari. Suspectul a reușit să filmeze, cu dispozitivul, două fete adolescente, de 16 și 17 ani, în timp ce foloseau dușul sau mergeau la toaletă.

Bărbatul, Lennon Ford Starkweather, are 37 de ani, este căsătorit și are un copil, transmite Daily Mail.

După ce s-a aflat despre incident, mai multe persoane care au apelat la serviciile lui au chemat tehnicieni de la poliție ca să caute în casele lor camere ascunse.

Bărbatul a fost eliberat din arest după ce a plătit o cauțiune de 50.000 de dolari. „Credem că sunt multe victime. A avut zeci de clienți în zonă”, a declarat Rich Rosell, șeful River Shores Police.

Într-un cartier din regiune, John’s Island, locuiește Betsy DeVos, Secretarul american al Educației.

Starkweather este acuzat de voyeurism. Prima cameră ascunsă plasată de bărbat a fost descoperită de una dintre cele două adolescente, care este nepoata unui milionar. Suspectul a folosit o cameră ascunsă într-un dispozitiv care pare încărcător pentru electronice. Aceste aparate sunt populare printre voyeuri.

Modelul folosit de Starkweather este unul vândut de DivineEagle, care costă 34 de euro pe Amazon și filmează la calitate Full HD (vezi galeria foto). Pe cardul micro-SD din dispozitiv poliția a descoperit multe poze și clipuri video cu cele două adolescente.

Pentru a-l prinde pe suspect, anchetatorii au înlocuit camera acestuia cu alta. Bărbatul, care avea un birou pe proprietatea bunicului victimei – unde lucra ca și consultant -, a fost prins în timp ce prelua dispozitivul pentru a copia conținutul de pe card.

Tot în SUA, o companie care oferă servicii de securitate a fost dată în judecată după ce un angajat a accesat camerele video din locuinețele a sute de clienți pentru a urmări femei și minore.

CITEȘTE ȘI:

Un fost director de şcoală este acuzat că a filmat eleve minore folosind camere ascunse, inclusiv într-un încărcător de telefon

Un bărbat care a invitat mai multe tinere pe iahtul lui a fost arestat după ce le-a filmat pe ascuns

Poliţia din Florida: Atenţie la camerele video ascunse în cuier! Cel mai popular model se vinde şi în România

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult