Universul la mâna ta: Astrodea Celestial Watch

27.05.2008
Universul la mâna ta: Astrodea Celestial Watch

Astrodea Celestial Watch

Pasionaţii de stele, constelaţii, planete şi galaxii (pe scurt, astronomie) vor tresări entuziasmaţi la vederea acestui superb ceas realizat în ediţie limitată de către Citizen. Astrodea Celestial Watch îţi înfăţişează pe cadran 90% din corpurile de pe cer (1109 stele şi 169 galaxii) vizibile la 35 de grade latitudine nordică.

Din cauză că unele corpuri cereşti au o intensitate luminoasă scăzută şi pot fi observate greu sau deloc, producătorii au amplificat pe cadran strălucirea acestora, iar pentru ca tu să admiri cât mai în detaliu constelaţiile, Citizen a inclus în pachet o lupă ce apropie diagrama astronomică de 10 ori.

Nu doar “harta stelelor” este realizată cu măiestrie ci şi carcasa din oţel a ceasului Astrodea. Per ansamblu, creaţia designerului Hideo Uehara poate fi considerată o adevărată capodoperă. Preţul de 599,99 $ nu este chiar unul astronomic, dacă stăm să ne gândim cât s-a muncit la această bijuterie. Există ceasuri mult mai scumpe care nu fac mare lucru (unele nu indică nici măcar ora) ca să nu mai spun că unele sunt chiar de prost gust; total opus este Astrodea Celestial Watch. Poate fi comandat de pe site-ul Thinkgeek.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News