Vaticanul lansează mătăniile digitale: Click To Pray eRosary

16.10.2019
Vaticanul lansează mătăniile digitale: Click To Pray eRosary

Vaticanul a lansat primul său dispozitiv de tip „wearable”: mătăniile „Click to Pray eRosary”, un soi de brăţară inteligentă care poate fi folosită pentru rugăciune. Brăţara eRosary este realizată din zece mătănii din agat şi hematit, iar partea centrală, în formă de cruce, este electronică şi include senzori de mişcare. Aceasta se conectează la o aplicaţie de telefon şi oferă acces la conţinut religios.

Click to Pray eRosary este o brăţară care doreşte să înveţe publicul tânăr să fie mai aproape de credinţă şi care are rolul de a-i învăţa pe cei care o poartă să se roage. Folosind senzorii de mişcare, mătăniile digitale pot detecta gestul de închinare, care activează modul de rugăciune cu ajutorul mătăniilor. Astfel, brăţara include trei moduri de utilizare: modul standard de rugăciune, rugăciunea contemplativă, sau alte trei tipuri, care vor fi actualizate în fiecare an.

Odată ce rugăciunea începe, brăţara va prezenta pe ecranul telefonului progresul şi va îl înregistra pe telefon. Prin intermediul aplicaţiei, utilizatorii au acces la imagini şi alt conţinut religios care are rol educativ pentru cei interesaţi să afle mai multe despre religia catolică. Nu în ultimul rând, eRosary are şi funcţii de monitorizare a sănătăţii, asemeni unei brăţări de fitness obişnuite.

Click to Pray eRosary a fost dezvoltată de compania GadgeTek, specializată în gadget-uri de lifestyle. Aceasta este disponibilă chiar acum şi poate fi cumpărată de către credincioşi la preţul de 99 de euro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult