Viitoarele generații AirPods vor putea măsura temperatura corpului și chiar iniția teste de auz

03.07.2023
Viitoarele generații AirPods vor putea măsura temperatura corpului și chiar iniția teste de auz

Fanii Apple care dețin cel puțin un iPhone actualizat la versiunea iOS 17 vor putea folosi căștile AirPods abia achiziționate pentru a-și face teste de auz, respectiv, afla din timp despre eventuale episoade de gripă.

Viitoarele generații de căști Apple AirPods vor putea monitoriza în timp real temperatura corpului. Probabil, concepută în perioada de vârf a pandemiei covid, viitoarea funcționalitate ar putea ajuta utilizatorii să sesizeze potențiale probleme de sănătate înainte ca simptomele să devină evidente.

O altă noutatea este posibilitatea folosirii căștilor AirPods drept instrument ad-hoc pentru teste de auz. Pornind de la idea că, după mulți ani de ascultat muzică la volum ridicat, milioane de utilizatori ar putea fi avea deja leziuni la nivelul urechilor manifestate prin scăderea auzului, Apple încearcă să aducă în atenția publicului această problemă tot mai răspândită. Asemănătoare testelor desfășurate în clinici de specialitate, testele de auz ar putea fi utile și pentru ajustarea automată a funcției Qualizer. Spre exemplu, compensând pentru audiția mai slabă a frecvențelor înalte.

La fel ca viitoarele modele iPhone, căștile AirPods vor adopta în curând formatul de conector USB-C, utilizatorii europeni scăpând astfel de „coșmarul” folosirii unor cabluri separate pentru încărcare iPhone și AirPods. Potrivit estimărilor formulate de celebrul analist Ming-Chi Kuo, Apple va trece întreaga gamă iPhone și AirPods la formatul de conector USB-C până în luna martie 2024.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult