Vorba lungă, sărăcia omului

Vorba lungă, sărăcia omului

Din colecţia „obiectelor/cadourilor de vis”, pentru că numai în vis aş utiliza un asemenea gadget, voi prezenta, oarecum mirat, ceasul tubular, cunoscut pe net şi sub denumirea de Tubular Clock. Este mai degrabă un element decorativ decât un ceas în adevăratul sens al cuvântului, datorită dimensiunilor şi modului ciudat de afişare a orei.

Ceasul tubular este urmaşul unui alt ceas dubios, Verbarius. Acesta din urmă ne afişa dacă este dimineaţă, prânz, după-amiază, seară sau noapte. Mai evoluat, Tubular Clock ne indică ora în cuvinte: „cinci minute până la trei”, „este aproape patru” sau „zece minute peste şase” sunt câteva exemple traduse mot-a-mot. Desigur, noi vom înţelege că de fapt este „trei fără cinci” ş.a.m.d. Nu vreau să contest utilitatea lui, până la urmă indica ora, dar e ca şi cum ai face matematică în cuvinte („integrală de la a la b din e la x de x egal puncte puncte”). Pentru a funcţiona are nevoie de o singură baterie tip AA.

Ceas tubular

Dacă o luăm pe cealaltă parte, considerând Tubular Clock un element decorativ, trebuie să ne gândim bine înainte de a-l face cadou cuiva, să nu fie cumva nevoit să găsească alt loc plasmei de pe perete, pentru a face loc acestei ciudăţenii. Mai exact, are o lungime de 33” şi un diametru de 4,5”. Cred că cei 160$ pe care trebuie să-i scoateţi din buzunar pentru acest gadget pot fi utilizaţi într-un mod mai raţional. Dar, nu toţi suntem sănătoşi la cap…

Urmărește Go4IT.ro pe Google News