Well Force100 – acumulator extern de 10.000 mAh care oferă încărcare rapidă la ambele ieşiri [REVIEW]

28.10.2017
Well Force100 - acumulator extern de 10.000 mAh care oferă încărcare rapidă la ambele ieşiri [REVIEW]
Well este un brand românesc, deţinut de compania Vitacom, cunoscut de produse electrice şi electronice. Din portofoliul său fac parte cântare, becuri, termometre, termostate, dar şi accesorii pentru smartphone-uri. Am testat Well Force100, un acumulator extern cu capacitate de 10.000 mAh. Există două caracteristici care atrag atenţia la acest produs: faptul că oferă încărcare rapidă în ambele porturi de ieşire şi sistemele de siguranţă incluse. Un alt avantaj major al acestui model este preţul foarte competitiv, care este cu aproximativ 50% mai mic decât al altor produse similare. 
 

DESIGN

Acumulatorul extern Well este puţin mai mare decât alte produse cu capacitate identică, dar primeşte puncte suplimentare la capitolul eleganţă. Carcasa este realizată din plastic, gri închis mat pe margini şi alb lucios, care imită ceramica, pe faţă şi spate. Pe lateral găsim un buton care, după ce este apăsat, aprinde LED-urile care indică nivelul de energie, iar pe marginea de la un capăt două porturi USB standard (out 5V-2.1A) şi un port micro-USB (in 5V-2A). 
 
 
Pe partea frontală se găsesc patru LED-uri cu lumină albastră, care atunci când sunt aprinse indică nivelul de energie rămas. Când sunt aprinse toate patru, nivelul de încărcare al acumulatorului este cuprins între 100-75%. Urmează: 3 LED-uri aprinse – 75-50%, 2 – 50-25% şi 1 – 25-0%. Cablul cu care este livrat power bank-ul este scurt şi are mufă micro-USB. În cazul în care aveţi un smartphone cu port USB Type-C sau Lightning va trebui să folosiţi un alt cablu. 
 

SIGURANŢĂ

Dispozitivul include mai multe măsuri de siguranţă. Este vorba de protecţie la supra-încărcare, supra-descărcare, supra-curent, supra-temperatură, scurtcircuit şi reglează automat curentul de ieşire prin intermediul controller-ului integrat. Circuitele interne taie automat curentul în timpul procesului de reîncărcare dacă temperatura celulelor Lithium Polymer ajunge la un anumit nivel. Încălzirea excesivă este principala cauză care provoacă incendii la baterii şi acumulatori.
 
Bateria externă dispune şi de protecţie pentru „loopback”. Aceasta este utilă pentru cazurile în care se introduce simultan cablul powerbank-ului atât în portul USB, cât şi în cel micro-USB al acestuia. În acest scenariu se creează o buclă de curent care creşte remperatura celulelor şi poate avea efecte dezastruoase. În cazul în care cineva face un loopback, Well Force100 taie automat alimentarea.
 

PERFORMANŢE

Încărcarea completă a acumulatorului extern durează aproximativ şase ore şi jumătate. La capacitate maximă am încărcat de două ori complet smartphone-ul meu Huawei P10 cu baterie de 3.200 mAh, o boxă Bluetooth Creative Woof 3 de două ori (500 mAh) şi de două ori o pereche de căşti wireless Nokia Active Wireless. Chiar şi aşa, curentul nu s-a terminat, iar un LED a rămas aprins. Trebuie precizat că la fiecare încărcare a unui dispozitiv se pierde energie, astfel încât capacitatea maximă a power bank-ului nu echivalează cu suma capacităţilor bateriilor pe care doreşti să le încarci cu el. 
 
Cele două porturi USB standard oferă ambele încărcare rapidă (pentru dispozitivele compatibile) şi permit conectarea simultană a două dispozitive. La unele smartphone-uri, însă, încărcarea rapidă este posibilă doar prin folosirea cablului original al telefonului. 
 
 
Pe toată durata testelor bateria externă Well a funcţionat fără probleme. Mai mult, acesta este un powerbank care nu se încălzeşte şi poate fi lăsat, dacă este neaparat nevoie, peste noapte sau nesupravegheat la încărcare. Totuşi, pentru siguranţa voastră nu recomand acest lucru, indiferent despre ce dispozitiv electronic este vorba şi ce marcă are inscripţionată pe el. 
 

CONCLUZIE

Cu un preţ foarte competitiv, de 85 de lei, acest acumulator extern de capacitate mare este mult mai ieftin decât, de exemplu, modelul GP PowerBank 10.000 mAh, care costă aproximativ 200 de lei. Pentru aceşti bani beneficiezi de două porturi USB care oferă încărcare rapidă. Nu primeşti, însă, adaptor din micro-USB în USB Type-C sau pentru porturile Lightning. Nu pot garanta pentru fiabilitatea produsului pe termen mediu şi lung, dar în acest moment, după şapte zile de utilizare, îl recomand şi consider că este un „best deal”. 

Părţi pozitive

Design plăcut
Două ieşiri care oferă încărcare rapidă şi permit încărcarea simultană a două dispozitive
Multiple măsuri de siguranţă
Preţ foarte competitiv

Părţi negative

Cablul cu care este livrat este scurt
Nu oferă adaptor pentru USB Type-C sau Lightning

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult