Windows 95 rulează şi pe Galaxy Gear Live

Windows 95 rulează şi pe Galaxy Gear Live

Ceasurile inteligente bazate pe Android Wear sunt în mare parte display-uri de notificări pe care le porţi la mână. Acestea nu rulează prea multe aplicaţii pe contr propriu, fiind nevoite să fie conectate la un smartphone cu Android aproape permanent. Ei bine, asta nu l-a oprit pe Corbin Davenport, un tânăr programator să porteze un sistem de operare de PC pe Galaxy Gear Live.

Este vorba despre Windows 95, un sistem de operare vechi de aproape 20 de ani, care poate acum rula pe un dispozitiv pe care îl porţi la mână. Evident, funcţionalitatea acestuia este apropiată de zero, proiectul fiind mai degrabă o curiozitate a creatorului său decât ceva cu adevărat util. Totul a fost realizat cu ajutorul unui emulator numit aDosBox, care a facilitat instalarea şi rularea sistemului de operare în maşină virtuală.

Davenport nu este la primul său hack pentru Android Wear, reuşind în săptămânile trecute să ruleze nativ jocuri precum first person shooter-ul Doom şi Minecraft Pocket Edition. Nu este un început rău pentru un puşti de 16 ani, însă aşteptăm aplicaţii cu adevărat utile pentru ceasuri inteligente. Este însă uimitor când realizăm cât a evoluat tehnologia în numai 20 de ani.

La momentul lansării Windows 95, acesta necesita un sistem echipat cu minim procesor 386, 4 MB de memorie RAM şi 50 MB spaţiu pe hard disk. Cerinţele recomandate sugerau procesor 486 de la Intel, şi 8 MB RAM. Comparativ, Galaxy Gear Live oferă un procesor la 1,2 GHz şi 512 MB RAM cu 4 GB de memorie internă.

Puteţi vedea o demonstraţie de Windows 95 rulând pe un ceas inteligent în clipul de mai sus.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult