Xiaomi anunță Mi Air Charge, tehnologia care permite încărcarea la distanță a dispozitivelor wireless

29.01.2021
Xiaomi anunță Mi Air Charge, tehnologia care permite încărcarea la distanță a dispozitivelor wireless

Prezentată ca înlocuitoarea tehnologiilor actuale de încărcare wireless, Mi Air Charge promite nimic mai puțin decât încărcarea de la distanță a dispozitivelor electronice, fără cabluri sau folosirea unui suport de încărcare.

Potrivit CEO-ului Xiaomi, Lei Jun, tehnologia este susținută cu 17 brevete diferite.

Cum funcționează Xiaomi Mi Air Charge?

  • Încărcarea de la distanță constă în poziționarea transmiterea energiei către dispozitive aflate în raza de acțiune a dispozitivului emitor.
  • Dispozitivul dezvoltat de Xiaomi conține cinci antene responsabile cu detectarea precisă a locației smartphone-ului alimentat
  • O matrice de control compusă din 144 de antene-emitoare transmit energie folosind banda de înaltă frecvență mmWave, direcționată precis către dispozitivul alimentat folosind tehnologie beam forming
  • Pe partea smartphone-ului, un sistem de antene miniaturizate dezvoltate de Xiaomi transmite informații despre poziția telefonului, cu un consum redus de energie.
  • Rețeaua de antene receptoare încorporate în smartphone-ul compatibil, compusă din 14 antene, transformă semnalul mmWave emis de dispozitivul Mi Air Charge în energie electrică, folosind un circuit de conversie


Tehnologia de încărcare de la distanță creată de Xiaomi este capabilă să transmită puteri de până la 5 wați pentru un singur dispozitiv, pe o rază de câțiva metri. Mai multe dispozitive pot fi încărcate în același timp (fiecare dispozitiv acceptă 5W), fără ca obstacolele fizice să afecteze semnificativ eficiența de încărcare.

Vestea proastă este că niciunul dintre produsele smartphone existente pe piață nu este compatibil cu dispozitivul Mi Air Charge. Având în vedere faptul că vorbim despre tehnologii proprietare brevetate de Xiaomi, probabil că lista dispozitivelor compatibile se va limita în primă fază la produse semnate de producătorul chinez.

Xiaomi precizează că noua tehnologie va funcționa și cu ceasuri inteligente, brățări și alte dispozitive de purtat cu design compact. De asemenea, pot fi alimentate în modul wireless și alte dispozitive din locuință care în mod tradițional se conectează la priza AC, cum ar fi veioze, smart tag-uri și alte gadgeturi precum dispozitive smart speaker și telecomenzi.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult