Xiaomi dezvăluie Watch 2 Pro, primul smartwatch Xiaomi cu Wear OS

27.09.2023
Xiaomi dezvăluie Watch 2 Pro, primul smartwatch Xiaomi cu Wear OS

Xiaomi Watch 2 Pro este răspunsul dat de Xiaomi pentru Galaxy Watch6, noul smartwatch bazat pe Wear OS venind cu performanțe de top și finisaje premium.

Odată cu Xiaomi 13 și Xiaomi 13T Pro, producătorul chinez a dezvăluit noua generație a accesoriului pentru fitnes, Xiaomi Smart Band 8, alături de un smartwatch cel puțin interesant.

Propus cu prețul de 269 euro, respectiv 329 euro în echipare LTE/eSIM, Xiaomi Watch 2 Pro se prezintă într-o carcasă din oțel inoxidabil, ce poate fi asortată cu o selecție de curele din piele ecologică și ceva numit fuloro cauciuc. Însă principalul element de atracție este ecranul AMOLED de 1,43” (466 x 466 pixeli), capabil să ofere până la 600 niți de luminozitate, suficient chiar și pentru utilizarea sub soare direct.

Hardware-ul este bazat pe Snapdragon W5+ Gen 1, un chipset Qualcomm cu performanțe  de top și conectivitate 4G LTE. Furnizat de Google, sistemul de operare Wear OS are la dispoziție 2GB memorie RAM și 32GB stocare internă pentru găzduirea de aplicați și fișiere media.

Dispozitivul include gama obișnuită de senzori: accelerometru, giroscop, senzor de lumină ambientală, busolă electronică, barometru, senzor optic de ritm cardiac și un senzor de analiză a impedanței bioelectrice. Lista este completată cu receptor GNSS dual-band și peste 150 de moduri de sport, conectivitate WiFi și Bluetooth 5.2.

Watch 2 Pro permite monitorizarea calității somnului, poate măsura ritmul cardiac, concentrația de oxigen în sânge și multe altele. De asemenea, este rezistent la apă și îl poți lua cu tine la piscină și scufundări (etanșeitate garantată până la 5ATM).

Xiaomi a inclus o baterie de 495 mAh, promițând până la 55 ore de autonomie (versiunea LTE) sau 65 ore pentru modelul Wi-Fi.

Poți folosi Xiaomi Watch 2 Pro pentru plăți contactless, orientare cu Google Maps, accesa serviciile Google Asistant și asculta muzică la căștile wireless (instalând aplicația relevantă din magazinul Play Store). Dispozitivul va fi disponibil pentru achiziționare în viitorul apropiat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult