Xiaowa Plus E35 – aspiratorul-robot care face curăţenie în locul tău [REVIEW]

Autori: Aurelian Mihai, Cătălin Niţu 22.09.2018
Xiaowa Plus E35 – aspiratorul-robot care face curăţenie în locul tău [REVIEW]
Prezentare

Dacă secolul trecut, aspiratorul portabil făcea furori printre gospodinele care descopereau o alternativă mult mai puternică şi rapidă la banala mătură, începutul de secol XXI este marcat de introducerea automatizărilor pentru locuinţe şi accesorii smart care pur şi simplu fac treaba în locul tău.

Prezentare

Creat de Xiaomi, aspiratorul Xiaowa Plus E35 vine echipat cu propriul computer de bord şi un arsenal de senzori care îl ajută să navigheze interiorul locuinţei. În timpul funcţionării, acesta memorează o hartă a încăperilor vizitate, asigurând că nici o zonă nu este omisă iar spaţiile deja curăţate nu sunt vizitate de prea multe ori. La folosirile ulterioare, harta deja memorată va ajuta aspiratorul să scurteze timpul de curăţenie. 

După fiecare ciclu de curăţenie încheiat cu succes, sau când încărcarea acumulatorului scade sub nivelul de 30%, aspiratorul va reveni la staţia de alimentare chiar dacă aceasta se află în altă încăpere. În timp ce pentru folosire normală este de ajuns să apăsăm butonul Power de pe carcasă, cei deja obişnuiţi cu gadgeturile smart pot folosi aplicaţia pentru smartphone pentru a vizualiza harta locuinţei cu zonele curăţate.

Aspiratorul Xiaowa Plus E35 poate fi comandat de pe telefonul mobil, programând începerea ciclului de curăţare sau chemându-l pentru a curăţa o încăpere anume. Accesibil prin conexiunea la internet, aspiratorul poate fi pornit chiar dacă nu suntem acasă, acesta urmând instrucţiunile primite din aplicaţia pentru smartphone.

Versiune low-cost a unor produse cum este iRobot Roomba, aspiratorul Xiaowa Plus E35 este ajuns deja la cea de-a treia generaţie şi include mai toate funcţiile întâlnite la produsele de top: poate memora „harta” locuinţei pentru aspirare mai eficientă, include accesoriu tip mop pentru curăţarea umedă a podelelor acoperite cu gresie sau parchet, poate urca peste pragurile uşilor (maxim 2 cm înălţime) şi evită fără probleme obstacole sau zone de hazard, cum ar fi balcoane deschise la partea de jos şi scările de acces.

Specificaţii Xiaowa Plus E35:

  • Putere: 58W
  • Putere aspiraţie: 2000 Pa
  • Acumulator: 5200 mAh
  • Timp de încărcare: 150 minute
  • Timp de funcţionare: aproximativ 2.5 ore
  • Capacitate vas colectare praf: 640 ml
  • Greutate: 3 kg
  • Dimensiuni: 35.3 x 35 x 9.5 cm

 

Părţi pozitive

Aspirare eficientă şi funcţie mop
Poate memora traseul parcurs, pentru curăţare eficientă
Acumulator de capacitate mare şi funcţie auto-recharge
Suportă controlul de la distanţă, prin aplicaţia pentru smartphone

Părţi negative

Nu este potrivit pentru covoare groase
Pentru funcţia de curăţare umedă este necesară spălarea manuală a accesoriului mop, la finalul ciclului de curăţare

Tags: