Gama Ford Transit, o istorie frumoasă și un prezent impresionant

19.04.2023
Gama Ford Transit, o istorie frumoasă și un prezent impresionant

Originea gamei Ford Transit se află într-un parteneriat dintre Germania și sucursalele din Regatul Unit ale Ford Motor Company, cele două companii combinându-și cunoștiințele pentru a da naștere unei camionete care a depășit rapid granițele Europei, ca influență și utilizare. Denumită inițial Project Redcap, camioneta Transit a devenit primul produs Ford dezvoltat pentru întreaga Europă.

Lansat în Marea Britanie în anul 1965, Ford Transit a cucerit rapid piața auto din întreaga lume. Încă din momentul lansării, consumatorii au avut la dispoziție două versiuni (cu ampatament lung și scurt), precum  și o varietate de opțiuni pentru ușile din spate și ușile cabinei. Într-un singur an, popularitatea Transit-ului a crescut atât de mult, încât acesta putea fi întâlnit inclusiv pe rutele de autobuz din Munții Anzi. Iar până în anul 1976, Ford Transit devenise atât de solicitat, încât Ford atinsese deja în producție cifra de un milion de exemplare. Peste nici doar 30 de ani, în anul 2000, producătorul atinsese deja cifra de patru milioane de unități produse. Utilizată în scop comercial, personal și recreativ, gama Ford Transit își câștigase deja porecla de “Coloana vertebrală a Marii Britanii”. În perioada următoare, gama Transit s-a extins cu modelele Transit Custom, Tourneo, Connect, Courier și Kombi. În 1997, în parteneriat cu Jiangling Motors, Ford a început producția și comercializarea Transit în Nanchang, China, iar la sfârșitul anului 2021, a fost demarată producția primului Ford complet electric – E-Transit. Modelul Ford Transit a fost desemnat în anul 2001 Camionul Internațional al Anului, iar de atunci a câștigat această distincție mai mult decât orice alt model similar de pe piața de profil. De peste 40 de ani, Ford Transit este liderul pieței de furgonete și furgonete comerciale, fiind cel mai bine vândut model de acest tip, atât în Statele Unite, cât și în Regatul Unit.

Gama Ford Transit continuă să deschidă și astăzi drumul inovațiilor, atât pentru camionetele de marfă, cât și pentru cele de pasageri. Cele mai nou model Transit include o tehnologie mai inteligentă și mai utilă, un motor mai puternic și mai eficient, un design nou și, cel mai important, îmbunătățiri ale capacității de transport. Actuala gama Ford Transit include modele cunoscute precum Ford Transit Van, Transit Connect Van, Transit Bus si noul E-Transit.

Modelele din noua gamă Ford Transit asigură un spațiu de încărcare impresionant, din toate punctele de vedere, respectiv  lungime și lățime de încărcare, precum și înălțimea utilizabilă din interior. Ușile de încărcare laterală, cu deschidere largă, înălțime optimă și o treaptă de acces în partea din spate asigură un acces facil la spațiul de încărcare. O altă caracteristică notabilă a gamei este reprezentată de tracțiunea integrală inteligentă. Disponibil pe anumite modele, sistemul inteligent AWD ajută la o deplasare mai lină și mai sigură pe suprafețe dificile. În ceea ce privește motorizarea, noua gamă dispune de o serie de motoare diesel avansate Ford EcoBlue de 2 l care sunt mai puternice și mai eficiente ca niciodată. Mașinile din gamă pot fi prevăzute cu patru grupuri motopropulsoare, cu o putere de până la 185 CP, precum și cu sistemul inovator Ford EcoMode ce evaluează în mod continuu efectele stilului personal de consum asupra cantității de combustibil utilizate. Scopul sistemului este acela de a încuraja un consum mai eficient, respectiv o reducere a acestuia.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult