(P) Cum va schimba tehnologia VR distracția la cazinourile online

30.04.2024
(P) Cum va schimba tehnologia VR distracția la cazinourile online

În ultimele decenii, industria de jocuri de noroc a implementat cu succes cele mai noi tendințe din domeniul tehnologic. Evoluția este evidentă și a făcut ca utilizatorii să se bucure de o experiență de excepție. Lucrurile nu se vor opri aici, iar următoarea mare mișcare este introducerea jocurilor VR.

Jocurile de casino online în versiune VR sunt deja disponibile, însă mai degrabă asistăm la o perioadă de testare a lor. Până la o introducere pe scară largă mai este ceva timp, în așa fel încât acestea să fie perfecționate, publicul să se obișnuiască cu ele și să devină și mai accesibile.

Tehnologia bazată pe realitate virtuală există deja, iar asta este deja un semn bun. Însă investițiile la scară largă nu s-ar justifica momentan, din moment ce vânzarea echipamentelor VR nu a atins momentan cotele scontate.

Trebuie să recunoaștem că echipamentele VR au încă un preț ridicat. Iar cazinourile online își doresc ca distracția să fie accesibilă oricui, indiferent de bugetul pe care îl are la dispoziție. Din acest motiv în prezent te poți distra la ruletă online, sloturi sau blackjack cu mize minime.

Cert este că în perioada următoare specialiștii se așteaptă ca prețul echipamentelor VR să scadă considerabil. Iar când acestea vor fi accesibile, va mai fi un singur pas până când vor fi introduse la scară largă în oferta cazinourilor online. Iar asta va aduce multe beneficii pentru utilizatori.

Experiența va deveni mult mai autentică

Deși totul se va produce prin intermediul realității virtuale, sentimentul de autenticitate va crește. Să luăm exemplul unor mese de blackjack sau ruletă. În momentul în care își va monta ochelarii VR, utilizatorul va putea pătrunde într-un cadru special, asemănător unui cazinou. El se va putea așeza la masă și va vedea în jur avatarul celorlalți jucători dar și dealerul. Tot cadru va fi unul profesionist și utilizatorul se va simți ca într-un cazinou autentic.

În plus, din informațiile făcute publice până acum, socializarea va fi un punct forte al implementării tehnologiei VR. Pentru mult timp, acesta a fost un minus al cazinourilor online în raport cu cele terestre. S-au făcut progrese importante în ultimii ani prin introducerea meselor de ruletă și blackjack live cu dealeri care vorbesc limba română, dar și a unei ferestre de chat.

Socializarea va trece însă la un nivel și mai mare, deoarece, din informațiile existente, utilizatorii vor putea să discute în acea cameră cu cei prezenți, ba chiar să împartă o băutură virtuală  cu ei. Astfel, se vor putea lega noi prietenii.

De ce ai nevoie pentru a juca la cazinouri VR

Dacă în prezent ai nevoie doar de un telefon mobil, o tabletă, laptop sau un sistem desktop și de o conexiune la Internet pentru a te distra la cazinouri online, lucrurile vor fi un pic mai complicate pentru implementarea tehnologiei VR. Cel puțin în faza de început vei avea nevoie de headseturi performante, cu procesor avansat, suficientă memorie RAM și o placă grafică de top. De asemenea, ochelarii VR sunt indispensabili.

Va conta mult și controlerul VR pe care îl vei avea. E recomandat să ai unul cât mai bun în așa fel încât să ai parte de mișcări cât mai reale în lumea virtuală și să beneficiezi de un nivel suplimentar de interactivitate.

Cert este că se fac pași importanți, iar în cel mult 4-5 ani specialiștii se așteaptă ca jocurile de cazino VR să devină ceva obișnuit, așa cum sunt sloturile, blackjack-ul ori ruleta în zilele noastre. Utilizatorii vor avea doar de câștigat datorită dezvoltărilor tehnologice, iar viitorul se anunță spectaculos.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News