Cele mai bune tehnici de gătit păstrăv pe grătarul cu lemne

21.08.2023
Cele mai bune tehnici de gătit păstrăv pe grătarul cu lemne

Dacă vrei să încerci ceva diferit și adori gustul fraged al unui păstrav la grătar preparat în aer liber pentru cei dragi, atunci un grătar pe lemne profesional tip vatră cu plită este una dintre cele mai sănătoase metode de gătit.

Cu ajutorul echipei de meșteri sibieni în grătare pe lemne sau cărbuni de tip kamado, poți lua cea mai bună opțiune pentru tine și familia ta, alegând din paleta largă de modele grătare pe lemne cu plită de tip disc. Îl poți folosi indiferent că dorești să îl utilizezi pe terasă, foișor, în curte, grădină sau chiar la un camping, deoarece grill-urile pe lemne cu plită vin și cu opțiuni de transportare.

Tot în această gamă găsești, atât variante mai accesibile potrivite pentru prepararea unui păstrav la grătar, cât și modele premium cu diverse adâncimi și dimensiuni, proiectate cu plită metalică neagră rotundă/pătrată sau cu placă prevazută cu margini din inox.

Sfaturi pentru cel mai bun păstrăv la grătar care nu se lipește

Există o mulțime de metode de preparare a păstrăvului la grătar fără a-l întoarce de prea multe ori și de a evita astfel, lipirea de grilajul grătarului. Deși acest principiu se aplică cel mai bine în cazul grătarelor cu foc deschis pe cărbuni sau gaz, totuși, ne dorim să îți oferim câteva recomandări de a găti păstrăvul la grătar și dacă nu deții unul dintre cele două variante de grill, astfel încât să te poți bucura de un preparat final integru, delicios și fraged:

1. Înfolierea păstrăvului în folie de aluminiu

 Probabil că nu este prima dată când auzi de această tehnică, numărându-se printre cele mai des întâlnite metode de preparare a păstrăvului la grătar, deoarece, în acest fel, îl vei ajuta să nu se lipească, facilitand în același timp, conservarea aromei mult mai bine.

2. Păstrăv în viță de vie

 La fel ca și metoda foliei de aluminiu, o altă variantă prin care poți proteja carnea de păstrăv pe grătar de căldura dogoritoare a plitei, este să-l îmbraci în foi de viță de vie. Această metodă de împachetare a păstrăvului prezintă rezultate excelente, carnea fiind protejată în mod delicat, însă te privează de acea crustă crocantă și sărată de la exterior care poate fi obținută doar prin rumenirea directă pe grătar.

3. Metoda peștelui așezat direct pe plita încinsă

 În cazul în care îți dorești să ai parte de ambele – crustă crocantă și un preparat compact pe grătar și nu îți este teamă să riști puțin, poți pune păstrăvul direct pe grătarul foarte încins. Îți recomandăm să aștepți până când grill-ul pe care îl deții, atinge temperatura maximă de gătire, iar mai apoi să ungi carnea de pește cu un strat de ulei de măsline înainte de a-l așeza direct pe plita încinsă.

În încheiere trebuie să înțelegi că nu toate grătarele sunt ideale pentru a găti un păstrăv în mod corespunzător, de aceea trebuie să optezi pentru un model care permite gătirea unui astfel de preparat delicat în siguranță și fără a risca distrugerea cărnii. Pe site-ul meșterilor sibieni vei descoperi destule grătare pe lemne cu plită, grătare clasice pe cărbuni, grătare pe gaz sau modele speciale de gratar electric fara fum, perfecte pentru prepararea peștelui pe grill cu textură fragedă și gust delicios!

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult