Fanii serialului Peaky Blinders au motive de bucurie: scenaristul Steven Knight a anunțat lansarea filmului (P)

25.07.2023
Fanii serialului Peaky Blinders au motive de bucurie: scenaristul Steven Knight a anunțat lansarea filmului (P)

Serialul Peaky Blinders s-a încheiat după sezonul cu numărul 6, însă fanii seriei primesc o veste bună din partea scenaristului Steven Knight. Acesta a anunțat că lucrează la un scenariu pentru filmul Peaky Blinders, care ar urma să fie lansat în perioada următoare.

Knight a venit cu o veste bună pentru fanii seriei și le promite o serie de surprize care vor face din Peaky Blinders un film de top.

„Cea mai mare diferență între un film și un serial TV este bugetul. Când faci un serial de televiziune, trebuie să le ceri oamenilor să își imagineze anumite lucruri. Dar când faci un film de cinema poți duce toate lucrurile la un alt nivel. Poți arunca lucruri în aer, poți face lucruri mărețe. Ne-am gândit dintotdeauna la Peaky Blinders ca la un produs cinematografic. Filmul va apărea și se va întâmpla curând. Cu siguranță nu este sfârșitul seriei”, a spus Knight, conform Radio Times.

De asemenea, Knight a menționat că vor apărea personaje noi în filmul Peaky Blinders și că acțiunea se va petrece în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. „Filmul va fi la fel, dar diferit. Privitorii să se aștepte la ceva neașteptat”, a mai spus scenaristul.

Din informațiile existente, filmările ar putea începe abia la finalul anului 2023. Acest lucru înseamnă că va avea o dată de lansare spre finalul anului 2024. În plus, echipa de producție așteaptă ca Cillian Murphy să își elibereze calendarul. El a interpretat rolul principal din Oppenheimer și a vorbit despre posibilitatea de a avea rolul lui Tommy Shelby și în filmul Peaky Blinders. „Mi-ar plăcea să fac un film dacă există o poveste de spus. Voi aștepta să văd, dar nu am vești legat de asta momentan”, a comentat Murphy.

Curiozități despre Peaky Blinders

Peaky Blinders este un serial inspirat dintr-o poveste adevărată, iar cele 6 sezoane au fost urmărite cu mare interes de milioane de fani. Despre Peaky Blinders mai sunt însă și lucruri interesante pe care te invităm să le descoperi în rândurile următoare:

  1. Personajul principal al seriei, Thomas Shelby, nu a existat în viața reală ca un membru al Peaky Blinders. În schimb, unchii lui Steven Knight, au făcut parte din familia Sheldons, urmașă a „Peaky Blinders”. Knight a declarat că s-a folosit de poveștile auzite de la tatăl său pentru a creiona scenariul pentru Peaky Blinders.

  1. Succesul Peaky Blinders a fost atât de mare încât în 2019 trupa daneză de hard-rock Volbeat a lansat piesa Cheapside Sloggers, care e inspirată din luptele găștilor din Birmingham. Au apărut și mai multe jocuri video, ultimul fiind lansat în 2013 cu numele Peaky Blinders: The King’s Ransom. Și amatorii de jocuri de cazino se pot întâlni cu eroii preferați în jocul de pacanele online denumit chiar Peaky Blinders și dezvoltat de Pragmatic Play în 2020 – este un joc autentic, motiv pentru care printre simboluri îi regăsim pe Thomas Shelby, Arthur Shelby, Polly Gray și Michael Gray.
  2. Bugetul serialului Peaky Blinders a fost de 1.5 milioane de dolari pentru fiecare episod. În total au fost 36 de episoade, desfășurate pe cele 6 sezoane. Audiența medie pentru primele 3 sezoane a fost de 2.3 milioane de privitori în Marea Britanie. Din momentul în care serialul a fost difuzat de BBC One, în ultimele două sezoane, audiența a crescut considerabil: 5.8 milioane, respectiv 5.4 milioane, având succes și pe platforma Netflix. Serialul s-a încheiat în momentul în care se afla la apogeu, ceea ce a stârnit și puțină dezamăgire din partea fanilor, dar vestea că se va face un film va fi primită cu siguranță cu bucurie.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult