IKEA avertizează clienții că unul din scaunele sale s-ar putea rupe în timpul utilizării. Oferă banii înapoi

21.12.2022
IKEA avertizează clienții că unul din scaunele sale s-ar putea rupe în timpul utilizării. Oferă banii înapoi

IKEA a trimis un comunicat de presă prin care dorește să informeze publicul despre probleme cu unul dintre produsele sale. Toți cei care au cumpărat un scaun ODGER în varianta de culoare antracit ar trebui să verifice data de fabricație a acestuia, întrucât există riscul ca acesta să fie afectat de un defect de fabricație. În urma acestui defect, utilizatorii ar putea să riște să se rănească.

Scaunul ODGER în varianta antracit este singura variantă afectată

Compania IKEA spune că toate scaunele ODGER antracit cu dată de fabricație de dinainte de data de fabricație 2221 (anul 2022, săptămâna 21) sunt predispuse la pericole care ar putea pune în pericol utilizatorii. Se pare că baza scaunului în formă de stea are un defect care poate duce la ruperea în timpul utilizării. Compania recomandă încetarea utilizării scaunului imediat pentru a evita astfel de riscuri.

Cei care dețin un ODGER antracit cu data de fabricație 2221 și mai veche sunt încurajați să returneze scaunele la cel mai apropiat magazin IKEA pentru rambursarea completă a produsului. Compania spune că nu este necesară o dovadă a achiziției, deci chiar și cei care nu mai au bonul pot să returneze scaunul fără probleme.

Eticheta pe care este marcată data de fabricație se află în partea de jos a scaunului, fiind ștanțată în materialul șezutului.

Aceasta nu este prima dată când IKEA cheamă înapoi produse care pot pune clienții în pericol. Recent, compania a retras de pe piață un ibric de cafea pentru risc de arsuri, boluri, farfurii și căni, cât și o masă extensibilă care putea duce la tăieturi pe pielea clienților.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult