Peste 5 milioane de cetățeni au fost informați despre colectarea separată a deșeurilor de ambalaje prin intermediul campaniei Un’ Doi Trei

02.11.2022
Peste 5 milioane de cetățeni au fost informați despre colectarea separată a deșeurilor de ambalaje prin intermediul campaniei Un’ Doi Trei

Desfășurată în perioada mai – octombrie 2022, Un’ Doi Trei este o campanie a Asociației OIREP Ambalaje, implementată prin intermediul: Clean Recycle, Ecologic 3R Ambalaje, Eco-Rom Ambalaje, Eco Synergy, Financiar Recycling, GreenPoint Management și Green Resources Management – în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Campania s-a desfășurat la nivel național și a avut ca scop informarea și educarea populației în vederea implementării colectării separate a deșeurilor de ambalaje la sursa de generare. În perioada mai – octombrie 2022, mesajele campaniei au ajuns la peste 5 milioane de cetățeni, acestea generând 80 de milioane de afișări, dintre care peste 5 milioane au fost ale materialelor video create.

”Datorită rezultatelor foarte bune, Un’ Doi Trei este un exemplu de bună practică pentru orice campanie națională sau locală, ce își propune să informeze și să educe corect românii despre colectarea separată a deșeurilor de ambalaje în gospodărie, indiferent de mediul în care se desfășoară, fie că este implementată de OIREP-uri, autorități locale sau de producători/companii. Simplul gest de a arunca unde și cum trebuie deșeurile de ambalaje aduce beneficii multiple: protejarea mediului și a resurselor de care toți avem nevoie, reintroducerea în circuitul economic al ambalajelor devenite deșeuri, care reprezintă materia primă pentru fabricile de reciclare, și reducerea costurilor pentru gestionarea întregului sistem de salubritate.” – a declarat Geanin Șerban, președintele Asociației OIREP Ambalaje.

Împărțită în trei etape, campania s-a desfășurat în mediile online, outdoor și print și a generat peste 200.000 de accesări ale landing page-ului campaniei care abordează problemele, soluțiile și miturile legate de colectarea separată a deșeurilor de ambalaje.

Un’ Doi Trei se bazează pe o idee simplă: Desfaci. Folosești. Arunci unde și cum trebuie. Să colectezi separat este SIMPLU | de BUN SIMȚ | NORMAL | CIVILIZAT.

Colectarea separată pare, pentru foarte mulți români, un ritual foarte complicat, ce presupune mulți pași și infrastructură specială. Când, de fapt, colectarea separată înseamnă un minim de atenție în privința ambalajelor pe care le folosim. Pentru a schimba un comportament este nevoie de timp, dar, mai ales, de educație. De pași repetați până când aceștia ajung să fie făcuți mecanic sau din reflex.

Mai multe detalii despre campanie se găsesc pe pagina: www.oirep.ro/undoitrei și pe canalele dedicate campaniei Facebook | Instagram | Youtube.

Un’ Doi Trei este o campanie inițiată de Asociația OIREP Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, creată și implementată de agenția de comunicare PB&J.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult