Sebastian Burduja anunță sfârșitul cozilor de la ghișee cu ROeID, care asigură autentificarea în toate platformele digitale

25.05.2023
Sebastian Burduja anunță sfârșitul cozilor de la ghișee cu ROeID, care asigură autentificarea în toate platformele digitale
Astăzi, 25 mai 2023, a fost lansată platforma ROeID la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Prin intermediul acesteia românii vor putea beneficia de o identitate digitală unică.

Cu ajutorul aplicației ROeID, cetăţenii vor putea avea acces la toate platformele guvernamentale, precum Ghiseul.ro SPV, în platformele primăriilor, dar și pentru HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne, folosind un singur set de credenţiale.

roeid

Aplicația ROeID disponibilă în Google Play Store și Apple App Store

Ministrul Cercetării a explicat în cadrul unei conferințe de presă ce schimbări în zona digitală aduce noua aplicație, dar și faptul că aceasta se va putea folosi și pe telefonul mobil:

„Contul ROeID va putea fi folosit și pentru accesarea Ghișeul.ro, și pentru SPV, și pentru platformele primăriilor, și pentru HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne. ROeID asigură autentificarea în toate platformele digitale pe care statul român le administrează, dar și conectarea la alte platforme digitale guvernamentale din întreaga Uniune Europeană.

Până acum, scopul principal al mersului la ghișeu, al cozilor de la ghișee în sine, era autentificarea – validarea identității. Fiecare dintre noi mergea în fața unui funcționar, prezenta cartea de identitate, iar funcționarul verifica imaginea și datele din carte și valida astfel identitatea persoanei.

Prin identitatea digitală ROeID, cetățenii se vor autentifica online, digital, direct printr-un singur set de credențiale – Gata cu verificările față în față, făcute de funcționarii statului!

Aplicația mobilă ROeID este un instrument de bază în digitalizarea tuturor serviciilor publice. Vom putea folosi ROeID în platformele gestionate de instituțiile publice așa cum folosim acum contul Facebook sau Google pentru a ne autentifica în alte platforme private.

Platformele digitale guvernamentale vor avea opțiunea de login, de conectare cu ROeID, marcată printr-un buton specific – Autentificare cu ROeID. Vorbim despre accesarea centralizată, simplă și fără efort, a tuturor serviciilor publice digitale printr-o aplicație mobilă – fără să mai fie nevoie să reținem zeci de conturi și parole diferite

Beneficiile evidente ale acestei aplicații sunt rapiditatea, ușurința în utilizare și eficiența.

Noua aplicație mobilă ROeID este disponibilă în Google Play Store și Apple App Store.”, a declarat Sebastian Burduja.

Descarcă ROeID din Play Store

Descarcă ROeID din App Store

Urmărește Go4IT.ro pe Google News