Twitter introduce „Not A Bot”: O taxă anuală pentru utilizatorii noi înregistrați

18.10.2023
Twitter introduce

Elon Musk a anunțat introducerea unei taxe pentru crearea de noi conturi pe platforma X, fosta Twitter. Deși zvonurile despre o astfel de taxă circulau deja de ceva timp, decizia vine ca o confirmare oficială a intențiilor lui Musk de a combate activitatea botilor pe platformă.

La începutul săptămânii, CEO-ul X, Elon Musk, a dezvăluit că platforma va începe să perceapă o taxă anuală pentru noii utilizatori care doresc să își creeze un cont. Această abordare, denumită „Not A Bot”, este în prezent testată în doar două țări – Noua Zeelandă și Filipine. Obiectivul principal este de a combate spamul, manipularea și, cel mai important, activitatea botilor pe platformă.

Un comunicat de pe pagina de ajutor a X menționează: „Am început testarea ‘Not A Bot’, o nouă metodă de abonament pentru noii utilizatori în două țări. Acest test vizează consolidarea eforturilor noastre semnificative de a reduce spamul, manipularea platformei și activitatea botilor. Scopul este de a evalua o măsură eficientă care să ne ajute să combatem botii și spammerii pe Twitter, echilibrând în același timp accesibilitatea platformei cu o sumă mică ca taxă.”

X a introdus „Not A Bot” în doar două regiuni

Deși este neclar de ce Noua Zeelandă și Filipinele au fost alese pentru această testare, există speculații că, în funcție de succesul inițiativei, această metodă ar putea fi extinsă și în alte țări.

Pentru utilizatorii care preferă să nu plătească această taxă, X va oferi posibilitatea de a crea un cont cu funcționalitate limitată. Astfel, aceștia vor putea citi postări, urmări videoclipuri și conturi, însă nu vor avea posibilitatea de a posta conținut propriu sau de a interacționa cu postările altor utilizatori.

Într-un tweet recent, Musk a confirmat această decizie, subliniind: „Citiți gratuit, dar plătiți 1 USD/an pentru a scrie. Este singura modalitate de a lupta împotriva botilor fără a bloca utilizatorii reali. Aceasta nu va opri complet botii, dar va fi de 1000 de ori mai dificil să acceseze platforma.”

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult