Acum poți converti în tonuri de apel melodiile YouTube Music, folosind aplicația Google Clock

17.01.2023
Acum poți converti în tonuri de apel melodiile YouTube Music, folosind aplicația Google Clock

Utilizatorii de Android pot folosi de acum aplicația Google Clock și pentru a crea tonuri de apel sau alarme personalizate, folosind secvențe înregistrate din melodiile ascultate pe YouTube Music

Deși oferă o selecție rezonabilă de tonuri predefinite pentru setarea ceasului deșteptător sau funcția ringtone, când venea vorba de alegerea unui ton de apel personalizat aplicația Google Clock se oprea la funcția de selectare a fișierului audio din memoria telefonului, lăsând utilizatorii să descopere sursa potrivită.

Funcționalitatea activată printr-o modificare la nivelul serverelor Google poate fi accesată începând cu versiunea Google Clock 7.3, meniul de selectare a tonului de alarmă conținând și o opțiune Record new, a cărei activare redirecționează utilizatorul spre aplicația Google Recorder. Altfel spus, melodia găsită pe YouTube Music nu este preluată ca atare și decupată. În schimb, utilizatorul este lăsat să înregistreze o secvență cu durată limitată, folosind melodia aflată în redare pe telefon. Fișierele astfel generate apar direct în lista cu tonurile de apel selectabile, identificate după data și ora la care au fost create.

Din păcate, înregistrările astfel create nu pot fi redenumite direct din aplicația Clock, însă cei care preferă această funcționalitate pentru crearea tonurilor de apel pot folosi o soluție precum Files by Google pentru localizarea și redenumirea manuală a fișierelor rezultate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult