AirMessage: aplicaţia care te lasă să foloseşti iMessage pe Android… cu mici limitări

27.02.2019
AirMessage: aplicaţia care te lasă să foloseşti iMessage pe Android... cu mici limitări

iMessage este unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii de iOS nu renunţă la iPhone, însă dezvoltatorii software de Android încearcă de multă vreme să ofere posibilitatea de a primi mesajele de pe serviciul Apple pe orice tip de dispozitiv. A apărut acum o soluţie destul de bine pusă la punct, care are câteva limitări, însă care ar putea să convingă câţiva utilizatori să renunţe la dispozitivele scumpe de la Apple pentru alternative mai ieftine.

Aplicaţia se numeşte AirMessage şi poate fi acum descărcată şi instalată pe orice smartphone cu Android… cu o singură condiţie. Este necesar un computer cu macOS, care să fie în permanenţă pornit atunci când vrei să conversezi pe iMessage de pe telefonul cu Android. Acest computer serveşte drept „server” pentru aplicaţia AirMessage, care comunică iMessage şi transmite apoi mesajul mai departe către telefon prin internet.

Dezvoltatorii aplicaţiei AirMessage spun că aplicaţia lor este foarte sigură, întrucât conversaţiile nu trec prin serverele lor, iar conexiunea dintre telefon şi computer este criptată. Singurele dezavantaje pe care un utilizator de AirMessage le are faţă de unul de pe iOS este lipsa Animoji, Memoji şi stickers, care sunt strâns legate de sistemul de operare Apple. Fotografii, videoclipuri şi mesaje text pot fi trimise în schimb fără probleme.

Desigur, nu foarte mulţi vor dori să ţină un MacBook sau iMac permanent pornit pentru acces la platforma iMessage, însă măcar acum există o alternativă. Probabil că în timp astfel de aplicaţii vor evolua şi vor putea fi rulate direct în cloud, probabil contra unei taxe. Deja însă dacă apar taxe în plus, probabil că utilizarea unui telefon Apple, cu tot cu preţul său ridicat, devine o opţiune mai economică. Mai ales când iPhone SE încă există pe piaţă şi costă sub 300 de euro.

Link-ul de download pentru aplicaţia AirMessage şi instrucţiunile de utilizare se găsesc pe site-ul airmessage.org.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult