Android Messages, aplicaţia oficială de mesagerie pentru Android, va avea interfaţă web şi versiune pentru PC

09.02.2018
Android Messages, aplicaţia oficială de mesagerie pentru Android, va avea interfaţă web şi versiune pentru PC

În curând, utilizatorii de telefoane cu Android vor putea recepţiona şi trimite mesaje SMS folosind orice PC, instalând versiunea pentru desktop a aplicaţiei Android Messages sau accesând interfaţa acesteia pentru web browser.

Google aduce o parte din funcţiile serviciului Allo şi în clientul tradiţional Android Messages, folosit pentru gestionarea mesajelor SMS recepţionate pe telefoanele cu sistem Android. Utilizatorii vor avea posibilitatea să citească mesajele sincronizate automat cu versiunea pentru PC, sau să folosească Messages for Web, corespondentul pentru web browser al aplicaţiei.

Printre noutăţi s-ar mai putea regăsi şi o opţiune pentru efectuarea de plăţi prin intermediul mesajelor SMS, folosind Google Wallet.

Conversaţiile prin mesaje instant vor putea fi preluate atât prin reţeaua Wi-Fi sau conexiunea de date, cât şi prin sistemul clasic de mesaje SMS.

Mai multe detalii am putea afla de la conferinţa Google I/O, programată pentru luna mai 2018.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video