Android Messages poate fi folosit acum de pe desktop şi primeşte noi funcţii pe mobil

19.06.2018
Android Messages poate fi folosit acum de pe desktop şi primeşte noi funcţii pe mobil

Utilizatorii de Android „pur”, care folosesc aplicaţia Messages pentru mesaje SMS, vor primi noi funcţionalităţi în cadrul aplicaţiei, cât şi posibilitatea de a trimite şi primi mesaje direct pe un PC. Aceste capabilităţi nu sunt tocmai noi, diverse alte aplicaţii oferind funcţii similare, însă acest update va fi probabil cel mai mare şi mai important de până acum pentru aplicaţia de mesagerie din sistemul de operare Android.

Prima, cea mai importantă şi cea care vine cel mai curând (este deja disponibilă) este posibilitatea de a folosi un browser de internet pentru a te autentifica, citi, trimite şi primi mesajele de pe telefon. Astfel, prin accesarea link-ului https://messages.android.com/ şi scanarea codului QR afişat în cadrul aplicaţiei de mesaje de pe telefon, aplicaţia de mesaje este mutată pe desktop. Am văzut în trecut funcţionalitate similară în WhatsApp şi probabil că aceasta va fi metoda cea mai sigură pentru folosirea aplicaţiilor de mesagerie mobilă pe desktop.

Alte noutăţi care vor veni mai târziu sunt strâns legate de noile capabilităţi „RCS” ale aplicaţiei de mesagerie. Va exista posibilitatea de a trimite GIF-uri sau sticker-e direct din aplicaţie şi de a primi link-uri cu tot cu preview, asemeni unei aplicaţii de mesagerie online. Aceste capabilităţi aduc aplicaţia Messages mai aproape de iMessage-ul de la Apple, care putea fi de mult accesat pe desktop pe computerele Apple, şi care oferea capabilităţi similare în trimiterea de conţinut multimedia.

Messages de la Google va mai primi două funcţii importante în viitorul apropiat. Smart replies, o funcţie pe care o „moşteneşte” de la Gmail, care oferă folosind AI răspunsuri rapide la replicile interlocutorului şi posibilitatea de a copia cu o singură apăsare de buton codurile pentru autentificare în doi paşi.

În timp ce autentificarea în browser este deja disponiblă, restul de funcţii vor fi lansate pe parcursul săptămânii care urmează. Pentru a avea acces la noul Messages este necesară actualizarea aplicaţiei din Google Play Store.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult